Start-up treningi za prijavo na P2

Če se boste z vašim startupom v letošnjem letu potegovali za 72.000 evrov nepovratnih sredstev za razvoj produkta ali storitve, potem je udeležba na enem izmed 8 startup treningov zelo priporočljiva. Le 30 podjetij bo podprtih in na koncu šteje vsaka točka. 

 

 

Zakaj se udeležiti startup treninga?

 • Dobiš 7 točk, ki jih neseš na razpis. 7 točk je tvojih, boriš se še za nadaljnjih 93 od 100 možnih točk.
 • Na treningu dobiš vso potrebno znanje in napotke kako uspešno izpolniti prijavo na razpis.

 

PRIJAVA

 

Program Startup treninga

 

Prvi del obsega: 

 • podrobna predstavitev javnega razpisa P2 in postopka oddaje vlog, s posebnim poudarkom na vsebinskih razlikah med javnim razpisom P2 2024 in javnimi razpisi P2 iz prejšnjih let;
 • kratka predstavitev drugih spodbud Sklada in širšega ekosistema za inovativna zagonska podjetja.

 

Drugi del obsega predstavitve in praktične vaje s področja:

 • razvoja inovativne poslovne ideje, s poudarkom na vključevanju trajnostnih vidikov,
 • izgradnje poslovnega modela z uporabo orodja kanvas poslovnega modela ('business model canvas'),
 • priprave kratke predstavitve ('pitch') v video formatu,
 • ustanovitve podjetja in ključnih kazalnikov uspešnosti poslovanja.

 

Pitch inovativnih idej 

Start-up trening se bo zaključil s kratkimi (tj. 90 sekundnimi) predstavitvami oz. pitch-i inovativnih poslovnih idej udeležencev (posameznikov ali ekip). Pitchi bodo javni. Omogočena bo udeležba tudi drugih deležnikov startup ekosistema. Pitch je pogoj za izdajo potrdila o udeležbi (Obrazec 6 razpisne dokumentacije) na treningu in pridobitev 7 točk. 

 

Individualna 10 minutna svetovanja 

Izvajalci treningov bomo ob koncu treninga zagotovili kratka (največ 10 min) individualna svetovanja startupom. Individualno svetovanje ni pogoj za izdajo potrdila o udeležbi.

 

 

Splošni pogoji

Pogoji prijave na trening ​

 • Kot prijava šteje samo v celoti izpolnjen prijavni obrazec, ki vsebuje kakovostne odgovore na vsa vprašanja. Prazna polja oziroma nerelevantna vsebina se šteje kot neizpolnjena prijavnica in vam ne omogoča sodelovanja na treningu. 

 • Treninga se lahko udeležite samo na eni lokaciji. Zaradi s strani naročnika v naprej določenih omejitev udeležbe ne lokacijo (min 15 idej) ter zagotovitve kakovostne izvedbe (max 20 idej), vam ne moremo zagotoviti, da se boste lahko udeležili treninga na izbrani lokaciji/izvajalcu. 

 • Prednost za udeležbo na treningu imajo ekipe z že ustanovljenim d.o.o. .

 • Organizatorji si pridružujejo pravico za razporejanje prijav po različnih lokacijah z namenom zagotovitve pogojev naročnika in kakovostne izvedbe, pri čemer bodo upoštevali naslednje kriterije: 

  • čas oddane prijave,

  • razpoložljiva prosta mesta na posamezni lokaciji,

  • naslov podjetja prijavitelja ali stalnega prebivališča v koliko podjetje še ni ustanovljeno. 

 

Prijave zbiramo do 13. marca do 14.00 ure. Potrditev o razvrstitvi na lokacijo prejmete na svoj elektronski naslov v petek 15. marca. Zaradi prostih razpoložljivih mest na posameznih lokacijah je možna prijava do zapolnitve prostih mest. Lokacije najdeš TUKAJ.

 

 

Pogoj za izdajo potrdila

Udeležiti se morate celotnega treninga od začetka do konca, prav tako predstaviti pitch. V kolikor boste trening predčasno zapustili ali ne boste želeli izvesti treninga pitcha, vam ne moremo izdati potrdila o udeležbi (Obrazec 6 razpisne dokumentacije)

 

 

Izvajalci Startup treningov

Startup treninge izvaja ‘startup konzorcij’, ki ga sestavljajo : Tehnološki park Ljubljana, Ljubljanski univerzitetni inkubator, Tovarna podjemov Maribor, Primorski tehnološki Park, Podjetniški inkubator Podbreznik, Inkubator Sežana, Saša inkubator in Katapult.

 

ŽELIM SE PRIJAVITI NA STARTUP TRENING

 

 

Financer in naročnik: 

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi  programa “Vsebinska podpora za hitrejšo globalno in trajnostno rast inovativnih MSP (RazvojniPlus program)” v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju od 2021 do 2027. 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.