P2 in predselekcija Start:up Slovenija 2021

 

Če se boste z vašim startupom v letošnjem letu potegovali za 54.000 evrov nepovratnih sredstev za razvoj produkta ali storitve, potem je vključitev v predselekcijo zelo priporočljiva. Če sklepamo po preteklih letih, je brez točk iz predselekcije, na razpisu težko uspeti. In kaj je predselekcija? To je postopek, v katerem lahko pridobite do 35 točk. Maksimalno število točk na razpisu je 100. Sestavljena je iz pisne prijave in predstavitve v živo pred strokovno komisijo, ki jo sestavljajo investitorji, serijski podjetniki in področni strokovnjaki.

 

Prijava v predselekcijo

 

Želite izvedeti več o samem razpisu? Prenesite si priročnik, v katerem so povzete vse ključne informacije razpisa, pogoji za prijavo in odgovori na najpogostejša vprašanja iz preteklih let. 

 

Prenos priročnika

 

 

 

Ajda Mrzel Kaluža, ustanoviteljica startupa Arvio, je o svoji izkušnji z razpisom P2 povedala sledeče:

»Produkt P2 je odličen, saj spodbudi začetni zagon podjetja. V 2018 je bil iz vidika poročanja še nekoliko zahteven, danes je to popolnoma drugače. Če imaš idejo in jo nameravaš uresničiti, je to top produkt! Posebej predselekcija je pomembna, saj te prisili, da svojo idejo verbaliziraš in ji postaviš okvirje. Ta okvir je potem super podlaga za kasnejši razvoj.«

Rok za prijavo v predselekcijo 2021

Prijava v predselekcijo bo potekala le do 18. marca do 14.00. V prijavnem obrazcu bo potrebno odgovoriti na 30 vprašanj. Pri odgovorih na vprašanja naj vam bo v pomoč slovenski prevod knjige Delaj vitko, ki si ga lahko v elektronski obliki brezplačno prenesete tukaj.  

 

 

PRIJAVA V PREDSELEKCIJO

 

 

DEMO dan 2021

DEMO dan je tako imenovani dan D v postopku predselekcije. Na njem boste prijavljena podjetja predstavila svojo idejo komisiji. Letos bo potekal 7. in 8. aprila. O podrobnostih izvedbe boste pravočasno obveščeni preko elektronske pošte. Najkasneje v petek, 26. marca, vam bomo sporočili datum in uro predstavitve.

Predstavitve za DEMO dan morate oddati najkasneje do sobote, 3. aprila, do 13. ure preko elektronskega obrazca, ki boste ga prejeli na elektronski naslov.
 
Za pripravo predstavitve na DEMO dnevu uporabite pripravljeno vsebinsko predlogo.
 

Rok za prijavo na razpis P2 2021

Rok za prijavo na razpis P2 je 13. april. Celoten razpis in prijavnico najdete tukaj.

 

Primož Gams iz startupa Dogs4Motion je o produktu P2 povedal sledeče:

»P2 nam je prinesel zajetno finančno injekcijo, s katero smo si lahko privoščili investicije v osnovna sredstva. Brez tega bi se razvijali dlje časa. Sodelovanje na razpisu nam je prineslo tudi mnogo povezav z drugimi podjetniki, mentorji in podpornimi institucijami. Res sem vesel da produkt P2 obstaja. Je super priložnost za podjetnike začetnike.«

 

Predselekcija in nagrada Slovenski start:up leta 2021

Z nagrado Slovenski start:up leta  ključni deležniki slovenskega startup ekosistema izpostavljamo in nagrajujemo podjetja ter njihove ekipe, ki s svojo vztrajnostjo, globalno prepoznanimi dosežki ter drzno razvojno vizijo predstavljajo zgled v domačem in tujem startup okolju. Prejemnik nagrade - kristalnega kipca - postane tudi ambasador slovenske startup skupnosti.

 

In zakaj govorimo o tej nagradi? Ker boste 3 najboljše ocenjena podjetja v postopku predselekcije tudi avtomatsko nominirana za nagrado! Ostale nominacije bodo deležniki slovenskega startup ekosistema oddali do 19. aprila do polnoči. Pet izbranih finalistov se bo pred komisijo predstavilo 18. maja ter na zaključni prireditvi 10. junija izvedelo, kdo je aktualni nosilec laskavega naslova.

Pogoji sodelovanja v predselekciji 2021

V predselekciji lahko sodelujete slovenska startup podjetja, ki razvijate inovativne izdelke ali storitve. Rešitev mora biti še v fazi razvoja, a ste jo že validirali pri zgodnjih uporabnikih. Razpis je namenjen podjetjem, ki ciljate na globalni trg in imate potencial hitre rasti. 

Pogoj je tudi, da morate biti podjetja organizirana v obliki s.p., d.o.o. ali zadruge, ustanovljene med 1.1.2020 in 15.3.2021.

Za sodelovanje v predselekciji je potrebno oddati formalno prijavo preko Centralnega prijavnega sistema, pomembno je tudi, da imate urejen status intelektualne lastnine

 

 

PRIJAVA V PREDSELEKCIJO

Komisija

Prispele vloge bo ocenila strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, vodstvenih delavcev v startup in scaleup podjetjih, vodstvenih delavcev večjih korporacij, investitorjev ter vodij podjetniških programov.


Vsako startup podjetje bodo ocenjevali najmanj trije člani komisije. V primeru, da obstaja konflikt interesov (interesne povezave v smislu poslovne povezanosti, sorodstvenega razmerja itd.) pri ocenjevanju posameznega startup podjetja, se mora član komisije iz ocenjevanja v fazi predselekcijskega postopka sam izločiti, za kar predhodno podpiše tudi izjavo.

 

Ocene bodo podane na osnovi vsebine spletne prijave in osebne predstavitve na DEMO dnevu. Končno skupno število točk bo izračunano kot povprečje ocen vseh sodelujočih ocenjevalcev, zaokroženo na celo število. Zapisnikar bo na samem DEMO dnevu izračunal povprečno oceno vseh ocenjevalcev (gre za neuradni izračun končne ocene, saj boste podjetja uraden dodatno preverjen pravilen izračun ocene dobili po elektronski pošti) in jo predstavil startup podjetju, ki bo nato imelo možnost neposredno vprašati ocenjevalce za njihov komentar in utemeljitev ocene. Ocena komisije je dokončna in se upošteva pri merilu Število doseženih točk v predselekciji pri razpisu P2. 

 

POZOR! Prijava na predselekcijo ni prijava na razpis P2. To sta 2 ločeni prijavi.

 

 

Rebeka Vegelj iz podjetja Lemon & Lime je o produktu P2 povedala sledeče:

»Razpis P2 je super, saj nam je na začetku poslovne poti pomagal preživeti, tretjo tranšo pa smo izkoristili za vlaganje v marketing. Če bi bila še enkrat na isti točki, bi se vsekakor ponovno prijavila - isto sem svetovala že nekaj drugim podjetjem. Čeprav prijava in črpanje tranš izgleda nekoliko kompleksno, bi mladim podjetnikom svetovala, da se prijavijo in izkoristijo to priložnost. Izplača se.«


Merila za ocenjevanje 

Poudarek ocenjevanja je na oceni potenciala in kompetentnosti ekipe, oceni utemeljitve razumevanja problema in ujemanja rešitve / MVP s problemom. Ocenjevalni kriteriji so zasnovani skladno s kriteriji primernimi za lastniško financiranje in sodobnimi podjetniškimi metodologijami vitkega podjetništva

V nadaljevanju so podani opisi ocenjevalnih kriterijev z maksimalnim številom točk.   

  1. Ocena potenciala in kompetentnosti ekipe  (max 10 točk)  

  2. Razumevanje in relavantnost problema ter ustreznost rešitve (vključuje tudi edinstveno ponujeno vrednost, neulovljivo prednost) (max 10 točk

  3. Jasna opredelitev segmentov kupcev/uporabnikov, validacija ter dostop njih (max 8 točk

  4. Jasnost in realnost ključnih kazalnikov (števila uporabnikov, angažiranih kadrov, razvoja produkta) (max 7 točk

Pogosta vprašanja in odgovori

 

Kako izvem, ali je bila prijava oddana?

Po uspešno oddani prijavi boste na svoj elektronski naslov prejeli potrditveno sporočilo, ki vsebuje tudi .pdf priponko z vsebino vašega oddanega prijavnega obrazca.
 

Vsebinska predloga za predstavitev na DEMO dnevu

Za pripravo predstavitve na DEMO dnevu uporabite pripravljeno vsebinsko predlogo (kliknite tukaj). Pazite na maksimalno dovoljeno velikost datoteke, ki je 15 MB. Preko Prezentacijo boste oddajali preko spletnega obrazca, ki ga boste prejeli na mejl. Rok za oddajo je 3. april. 
   

Razpisna dokumentacija za razpis P2

Razpis je objavljen tukaj.  
 

Kako bomo varovali vaše osebne podatke?

Tovarna podjemov (glavni organizator predselekcije Start:up Slovenija) spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno hranila in uporabljala samo za potrebe organizacije predselekcije in poročanja financerjem. Osebni podatki, ki nam jih boste na kakršenkoli način posredovali, bodo obdelani, hranjeni in varovani v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo).
 

Kdo izvaja projekt?

Organizator predselekcije Start:up Slovenije je Tovarna podjemov.  Kot soorganizatorja sodelujeta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijoSlovenski podjetniški sklad, ESSR ter Javna agencija SPIRIT Slovenija kot promocijski partner. V predselekciji sodelujejo tudi drugi partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema. 
 

Več informacij

Urban Lapajne, Tovarna podjemov, organizacijski vodja projekta
E-pošta: urban.lapajne@tovarnapodjemov.org
Telefon: 02 2294 278, GSM: 041 372 418

Ne le finance, tudi dragocena vsebinska podpora

Pri razpisu P2 pa ne dobite le denarja, ampak tudi podjetniškega “buddy-ja” - podjetnika oziroma strokovnjaka, ki je že prehodil vašo pot in vam lahko zaradi svojih izkušenj pokaže pravo smer ter poveže s pravimi ljudmi. Na seznamu Sklada jih je več kot 140! 

 

Med njimi so tudi Niko Klanšek, Maja Voje, Anže Miklavec, Andraž Tori, Boštjan Špetič, Rok Stritar, Matt Mayfield, in mnogi drugi. 

 

Za nameček vas bo Sklad vključili še v različne vsebinske bootcampe, znotraj programa KorpoStart povezali s ključnimi ljudmi iz uveljavljenih podjetij, odprl vrata do investitorjev na NextRound in Podim konferenci, in za vas poiskal še druge neprecenljive priložnosti. 

 

 

Rok Upelj iz startupa Movalyse je o produktu P2 Povedal sledeče:

»P2 je super izbira za vse, ki imate idejo, potrebujete pa izkušene mentorje, ki vam jo bodo pomagali najhitreje zvalidirati na trgu. Vse ostalo je le še plus.«

 

PRIJAVA V PREDSELEKCIJO

 

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.