Weber Marine

 
Weber Marine je visokotehnološko navtično podjetje, ki proizvaja opremo za motorne čolne in jadrnice dolžine od 8 do 24m. Mehanski del proizvodnega programa sestavlja oprema za inovativen način sidranja, ki temelji na patentiranem sistemu za tandemsko sidranje. Sistem omogoča bistveno večjo moč držanja kot običajno sidro, čeprav na palubi zaseda enako prostora.
 

Elektronski del programa sestavljajo različni navtični inštrumenti, navigacijski pripomočki, sistem za upravljanje plovil in sistem za obveščanje. Med inštrumenti je novost tudi patentiran sistem za pomoč pri sidranju. Za prikazovanje podatkov, upravljanje in krmiljenje uporabljajo revolucionarne dlančnike, ki so odporni na vodo in udarce. Dlančniki zaradi izjemo nizke porabe energije ne potrebujejo polnjenja celotno navtično sezono. Razvoj elektronike poteka pri partnerju in soustanovitelju Weber Marine – podjetju Visionect, ki je eno od vodilnih podjetij na svetu za razvoj aplikacij na tehnologiji elektronskega papirja. Visionect je tudi proizvajalec inovativnega dlančnika.
 
Razvoj in prozvodnja mehanskega programa poteka pri drugem soustanovitelju, Kovinske konstrukcije Medja. Za oglaševanje, nastope na sejmih, pospeševanje prodaje in promocijo pa skrbi družba GS, tretji soustanovitelj podjetja Weber Marine, ki je priznano in uveljavljeno navtično podjetje za proizvodnjo in prodajo inovativnih visokoteholoških ladijskih mostičkov. Je dobavitelj mnogim proizvajalcem plovil in že ima razvito prodajno mrežo po celem svetu.
 
Vir slik: weber-marine.com
 
 
   Podporno okolje

Član: Primorski tehnološki park
Primorski tehnološki park je stimulativno podjetniško okolje za inovativna podjetja ter ambiciozne posameznike in skupine, ki razvijajo nove izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo. Zagotavljamo infrastrukturo in podjetniške programe za rast, razvoj in internacionalizacijo podjetij. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Weber Peter
VISIONECT, svetovanje in tehnološke rešitve d.o.o.
Vlastelica Niko
Medja Goran
Vključenost v programe
Start:up leta
Go:Global Slovenija udeleženec 2012
Drugi podatki
Spletna stran: www.weber-marine.com in shop.wemar.com
Leto ustanovitve: 2011