Versor

 
Versor je visokotehnološko razvojno podjetje, locirano v Univerzitetnem inkubatorju Tovarna podjemov v Mariboru. Leta 2007 sta ga ustanovila Primož Zajšek in Dejan Rojko, diplomanta Fakultete za strojništvo Maribor. Podjetje deluje na področju razvoja elektronskih komponent, programskih aplikacij in ohišij za inovativen sistem za upravljanje s prometnimi tokovi med in na parkiriščih.
 

Gre za sistem, za katerega se investitorju zaradi številnih prednosti investicija povrne že v letu in pol. Uporaba sistema na povprečno velikem parkirišču ali garažni hiši pa okolju prihrani kar do 65 ton emisij izpušnih plinov v enem letu. V juliju 2008 so podjetje dokapitalizirali nekateri člani kluba Poslovni angeli Slovenije, in sicer Poteza Naložbe, Iskra, BTC in Medis Intago. Glavni investitor podjetja je Branko Drobnak, predsednik uprave Poteza Skupina in pobudnik ideje o ustanovitvi omenjenega kluba.
 
Podjetje Versor med drugim tesno sodeluje z laboratorijem za načrtovanje naprednih proizvodnih sistemov na Fakulteti za strojništvo Maribor. Vizija podjetja je postati vodilni proizvajalec inteligentnih sistemov za upravljanje s prometnimi tokovi.
 
Vir slik: DDOT DC via flickr.com
 
 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Zajšek Primož
Novak Marko
Rojko Dejan
Lojak Vlado
Pleško Mark
BLAGOVNO TRGOVINSKI CENTER d.d.
MEDIS INT AGO, investiranje in gospodarjenje, d.o.o.
ISKRA, elektro in elektronska industrija, d.d.
ARIMA, družba za poslovno svetovanje, d.o.o.
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.versor.si
Leto ustanovitve: 2007