R3

 
R3 je leta 2010 ustanovljeno podjetje, ki deluje v okviru Mrežnega podjetniškega inkubatorja savinjske regije. Trenutno zaposluje 6 ljudi, od tega tri razvijalce in tri poslovne strokovnjake. Glavna storitev, s katero podjetje že ustvarja prihodke, je spletni produkt DoubleRecall, ki predstavlja nov oglaševalski format in inovativno rešitev za monetizacijo spletnih in mobilnih vsebin.
 

DobuleRecall je način, s katerim lahko spletni mediji na inovativen način tržijo plačljive vsebine, in sicer tako, da oglaševalci sponzorirajo bralcem dostop do plačljivih vsebin, ki si jih le-ti ”prislužijo” z vnosom označenih besed iz oglasa v posebno okence. Tako spletni mediji obdržijo veliko večino obstoječih uporabnikov, oglaševalci pa zaradi aktivne vpletenosti bralcev dobijo večjo prepoznavnost in priklic svojih oglasov. Razvoj prve različice platforme je trajal 2 meseca, že v osnovi pa so uporabljene odprtokodne tehnologije, ki jih pri razvoju uporablja tudi Facebook, kar omogoča več kot desetkrat boljšo učinkovitost v primerjavi s trenutno dostopnimi rešitvami.
 
Poleg osnovnega strežniškega jedra so razvili tudi svoj algoritem, ki omogoča natančno segmentacijo oglaševalskih kapacitet ter oglaševanje glede na ključne besede ter lokacijo bralca. V ozadju deluje tudi pajek, ki vse medije natančno vsebinsko opredeli. Oglaševalska platforma vsebuje tudi vso potrebno analitiko, monitoring in poročanje iz vidikov DoubleRecall-a, založnikov ter oglaševalcev. DoubleRecall je patentiran v EU in ZDA. V zelo kratkem času so pokrili 70% glavnih spletnih založnikov v Sloveniji, načrtujejo pa tudi širitev v ZDA, zaradi česar se v začetku maja selijo v Silicijevo dolino, kjer nameravajo nadgraditi in izboljšati svojo rešitev, da bo primerljiva in konkurenčna najboljšim na svetu.
 
Vir slik: doublerecall.com
 
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Farazin Robert
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: doublerecall.com
Leto ustanovitve: 2010