Naturel, Majda Bagar-Povše s.p.

 
Doktorica znanosti s področja živilstva Majda Bagar-Povše je v letu 2007 ustanovila podjetje, katerega glavna dejavnost je ekstrakcija visokokakovostnih rastlinskih olj iz orehov in maka s tehnologijo visokih tlakov. Pridobljena olja so namenjena farmaciji, kozmetični industriji, živilstvu in gastronomiji ter zapolnjujejo tržno nišo z visokokakovostnim proizvodom in tehnologijo, ki ne obremenjuje okolja.
 

Prav s to surovino lahko farmacevtska in kozmetična industrija razvijeta nove produkte z visoko dodano vrednostjo. Po njihovem postopku dosegajo 98% stopnjo ekstrakcije olja, po klasičnem postopku pa le do 35%. Preostanek tropine, ki je bogat z minerali in balastnimi snovmi, pa je uporaben v drugih živilskih proizvodih kot polnovreden dodatek.
 
Podjetje v ospredje postavlja ekološko, biološko in fiziološko neoporečen proizvod, ki je zdravilen in je rezultat lastne tehnologije in proizvodnje. Glede na dober odziv s strani majhnih in velikih povpraševalcev, podjetnica razmišlja o investiciji v lastno proizvodno linijo, ki bo omogočala prodor na nove trge in širjenje palete proizvodov ter patentiranje lastnega znanja. Podjetje, ki deluje v okviru Mrežnega pomurskega podjetniškega inkubatorja, išče strateškega partnerja, ki bo omogočil izvedbo 1.000.000 EUR vredne investicije.
 
Vir slik: nutripromag.com
 
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Majda Bregar Povše
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Leto ustanovitve: 1999