Modro oko

 
Podjetje Modro oko je leta 2010 ustanovljen spin-off Instituta Jožef Stefan, ki danes deluje kot redni član Tehnološkega parka Ljubljana. Podjetje sta ustanovila raziskovalca na Institutu Jožef Stefan, od koder sta z licenčno pogodbo prenesla znanja, razvita skozi več evropskih raziskovalnih projektov. Ustanovna člana že sodelujeta s podjetji kot so Microsoft, Google, Yahoo, Telefonica, British Telecom, Accenture in Organizacija Združenih Narodov za prehrano in agrikulturo.
 

Poslanstvo podjetja je izdelava pametnih interaktivnih rešitev za vizualizacijo in manipulacijo kompleksnih podatkov. Glavni produk podjetja je SearchPoint, ki je v fazi prototipa. S pomočjo analitskih in semantičnih tehnologij omogoča uporabniku poglobljen vpogled v podatke in je enostaven za uporabo. Močna povezanost z industrijo je omogočila testiranje prototipa, ki je že vgrajen v interni iskalnik globalnega svetovalnega podjetja Accenture in ga trenutno uporablja več kot sto tisoč uporabnikov.

V sodelovanju s podjetjem Google je v pripravi tudi rešitev, katerega objava je načrtovana na spletnem portalu www.googlelabs.com kot razširitev produkta Google News. Ciljni trg rešitev podjetja je "enterprise search", kjer gre za iskanje po različnih tipih podatkov znotraj nekega podjetja, kot na primer iskanje po internih dokumentih podjetja (CMS Search) oziroma iskanja po artiklih v spletni trgovini (eCommerce Search). Po preizkusu prvih produktov na hitro rastočem trgu bo podjetje preučilo možnosti in potrebe za vstop tveganega kapitala.
 
Vir slik: Travel Aficionado via flickr.com
 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Pajntar Boštjan
Grobelnik Marko
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.modro-oko.si
Leto ustanovitve: 2010