Intelius

 
Intelius je leta 2008 ustanovljeno inovativno in globalno usmerjeno podjetje ter reden član podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru Tovarne podjemov. Razvija spletno rešitev Flowr, katero nekateri svetovni mediji primerjajo s »Facebookom za podjetja«. Ko so o spletni rešitvi Flowr, ki zaposlenim omogoča preprosto komunikacijo in izmenjavo dokumentov, pisali na mednarodnih portalih, je to pritegnilo korporacijo Google, s katero so izpeljali skupno promocijsko kampanjo na Google Marketplace portalu.
 
 

Delovanje in uporabo Flowr-ja si lahko predstavljamo kot Facebook, a s poslovno vsebino, kot so dokumenti, sestanki, naloge in ideje. Flowr v zasebnem in varnem spletnem omrežju gradi skupen prostor znanja in informacij posameznega podjetja. Flowr je spletna rešitev v oblaku in deluje prek spletnega brskalnika, zato do rešitve lahko dostopamo kjerkoli, tudi prek pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Od tujih konkurenčnih rešitev se razlikuje po boljši uporabniški izkušnji, lokalizaciji in integraciji z Googlovimi storitvami. Flowr uporablja tako imenovani freemium poslovni model, kar pomeni, da je osnovna različica produkta brezplačna, za različico s polnim naborom funkcionalnosti pa podjetje zaračunava mesečno uporabnino.

V devetih mesecih od objave na spletu so uspeli pridobiti prek pet tisoč podjetij, univerz in drugih institucij večinoma iz Evrope in ZDA. Od februarja dalje podjetje s tem modelom že ustvarja prve prihodke. So med prejemniki številnih mednarodnih nagrad (Seedcamp, Plugg, Enterprise 2.0), na Slovenskem forumu inovacij pa je Flowr dobil nagrado za najboljšo inovacijo v kategoriji inovativnih storitev. Glavna cilja podjetja v letošnjem letu sta globalno trženje in prodaja, za širitev pa bodo iskali tudi tuje partnerje.

Vir slik: dobre-prakse.si

 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelj
Gabrovec Davorin
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.databox.com
Leto ustanovitve: 2008