G-1

 
G-1 je podjetje, ki se je posvetilo razvoju in aplikaciji preprostih tehnologij uporabe alternativnih virov energije v avtomobilski industriji. V začetku leta 2006 so uzrli poslovno priložnost pri izboljšavi obstoječih tehnologij za pogon na avtoplin. Razvili so lasten sistem, ki prinaša izboljšave tako pri delovanju vozila, kot tudi pri poenostavitvi montaže.
 

V naslednjih dveh letih so izvedli ogromno testiranj na različnih vozilih in potrdili začetna dognanja. V letu 2008 so izdelali tržno raziskavo in poslovni načrt, kjer so ugotovili velik potencial podjetja, v katerega je vstopil poslovni angel Mirko Tuš in zagotovil sredstva za zagon zahtevne in obsežne proizvodnje. Tehnologijo so julija 2008 tudi patentirali in konec januarja 2009 pridobili varnostne certifikate R67-01 in R110-01, ki so pogoj za prodajo v tujini.
 
Podjetje je doseglo tudi več mednarodno priznanih uspehov, kot so predelava Mono injection motorja s sekvenčnim sistemom, razvoj sistema za dizelske motorje (znižanje onesnaževanja pm10 in pm2,5 delcev do 85% in do 60% NOx emisij, odvisno od generacije dizel motorja). Hkrati so kot prvo podjetje na svetu izvedli predelavo vozila z wanklovim motorjem na plin, pričeli pa so tudi že z zasnutki razvoja uporabe vodikovih tehnologij.
 
Z lastno tehnologijo bi radi znižali pereče onesnaževanje v mestnih jedrih, kot tudi na podeželju. Uporaba alternativnih virov energije je odvisna od zgrajene infrastrukture v posamezni državi, na podlagi katere lahko podjetje G-1 ponudi pravo rešitev. Ključnega pomena pa je doseg takojšnjih učinkov v znižanju onesnaževanja. Podjetje že izgrajuje prodajno mrežo v Angliji, Belgiji, Nemčiji, Avstriji, Španiji, Moldaviji, Bolgariji, Italiji, Avstraliji ter državah bivše Jugoslavije. Dne 30.04.2009 načrtujejo predstavitev podjetja na mednarodnem avtoplinskem sejmu v Istanbulu kar bo pomenilo dokončen prodor na tuje trge.
 
Vir slik: gogreenacademy.com

 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Štrancar Simon
Moscatelli Ante
Tuš Mirko
Hočevar Dejan
Tkalec Nedeljko
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.g-1.si
Leto ustanovitve: 2008