Envit

 
Envit je podjetje za okoljske tehnologije in inženiring in je spin-off podjetje Univerze v Ljubljani in član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. V decembru 2009 ustanovljeno podjetje se ukvarja s sanacijo onesnaženih območij, predvsem s čiščenjem tal.
 

Ustanovili so ga trije mednarodno priznani strokovnjaki s področja čiščenja tal. Samo v Evropi je namreč vsaj 90.000 s težkimi kovinami onesnaženih območij, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje. Vrednost sanacij je skupno ocenjena na 7.500 milijard evrov. Največja težava pri sanaciji močno onesnaženih območij je pomanjkanje primernih tehnologij, in ravno v tem vidijo ustanovitelji podjetja Envit d.o.o. svojo poslovno priložnost.
 
Zaradi visoke učinkovitosti odstranjevanja težkih kovin iz onesnaženih tal in primerjalno nižjih stroškov njihova inovativna in patentirana tehnologija prekaša obstoječe sanacijske rešitve. Za realizacijo vstopa na svetovni trg sanacij onesnaženih območij si podjetje prizadeva pridobiti investitorje tveganega kapitala.
 
Vir slik: envit.si

 
   Podporno okolje

Član: Ljubljanski univerzitetni inkubator
Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Finžgar Neža
Leštan Domen
Gerl Marko
Lakovič Gorazd
Hamiti Branko
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: envit.si
Leto ustanovitve: 2009