DigiEd

 
DigiEd je podjetje, ki razvija in uvaja sistemske in vsebinske rešitve za elektronsko podprto izobraževanje ali e-izobraževanje 2.0 in je član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.
 
 
 
Z uporabo informacijsko komunikacijske tehnologije izboljšujejo izobraževalni proces s poudarjeno aktivno vlogo učenca ter soustvarjajo sodobno šolo 21. stoletja. Med glavne rešitve podjetja DigiEd d.o.o. spada avtorsko orodje Frames, s katerim lahko uporabnik z osnovno računalniško pismenostjo pripravi in oblikuje kompleksnejše e-učbenike.
 
V podjetju vzpostavljajo platformo za e-izobraževanje www.egradiva.si, ki zagotavlja prostodostopna e-gradiva in e-učbenike, ter jo trenutno uporablja preko 6.800 registriranih uporabnikov. Podjetje tesno sodeluje z razvojnim oddelkom Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, s številnimi pedagoškimi strokovnjaki, ZRSŠ, MŠŠ in praktiki iz šol. Podjetje bo za širitev na vzhodne in jugovzhodne evropske trge iskalo angelsko investicijo v višini 750.000 EUR.
 
Vir slik: Jean-Pierre Dalbéra via Flickr.com

 
   Podporno okolje

Član: Ljubljanski univerzitetni inkubator
Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelj
Fon Sebastjan
Fon Žiga
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.digied.si 
Leto ustanovitve: 2008