Zavod Artesia

 
Jan Isakovič in Alja Sulčič sta leta 2007 ustanovila Zavod Artesia kot odgovor na vse večji pomen skupnosti uporabnikov za podjetja. Podjetje danes deluje v okviru Ljubljanskega tehnološkega parka. Skupino Artesia sestavlja skupina strokovnjakov s področja socialnih mrež, virtualnih skupnosti, projektnega vodenja in IT platform. Zavezani so povečati dodano vrednost virtualnih skupnosti - tako za uporabnike kot za podjetja, ki te skupnosti postavljajo. V Artesiji verjamejo, da bodo v vse bolj povezanem svetu uspešna le podjetja, ki bodo znala svoje stranke in zaposlene organizirati v uspešne skupnosti in za to uporabiti najbolj prikladna tehnološka orodja - od klasičnih forumov prek sistemov wiki do virtualnih svetov, kot je Second Life.
 
 
Pri gradnji skupnosti uporabnikov se zanašajo na lastno metodologijo Arvico, ki predstavlja sintezo akademskih dognanj o virtualnih skupnostih, definicije dodanih vrednosti skupnosti za udeležence in krovne organizacije ter lastnih izkušenj pri postavljanju skupnosti. Zavod Artesia je redni član Tehnološkega parka Ljubljana. Trenutno gradijo skupnost uporabnikov za MMC RTV Slovenija v okolju Second Life, pred kratkim pa so pričeli s svetovanjem timu Metanomics, ki ga vodi profesor Bloomfield z univerze Cornell, namenjena pa je raziskovanju vpliva virtualnih svetov na ekonomijo in politiko.
 
Podjetje se trenutno nahaja v prvi razvojni fazi, v kateri preizkušajo različne koncepte. Za drugo razvojno fazo, v kateri bodo razvojni model prenesli na produkcijsko raven iščejo od 250.000 do 500.000 EUR kapitala. 
 
Vir slik: Tanja Scherm via flickr.com

 
> Nazaj na vse
Ustanovitelja
Jan Isakovič  
Alja Sulčič
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: artesia.si
Leto ustanovitve: