Uniki

 
Uniki je podjetje za razvoj inteligentnih medijev. Razvilo je inovativno programsko rešitev za interakcijo z zasloni in sicer kar brez dotika (touchless screen). Omogoča, da vsebino upravljamo na daljavo zgolj z gibanjem ali mahanjem. Inovacija jezdi tehnološki val prihajajočega trenda predstavljanja vsebin v zunanjem digitalnem oglaševanju, sodobnem prireditvenem menedžmentu, interaktivnem dizajnu interierjev, ekskluzivnem turizmu, odzivni arhitekturi in zabavni elektroniki.
 

Nova generacija potopitvenih vmesnikov pomaga predstaviti idejo bolj prepričljivo in impresivno, bolje pridobi in zadrži pozornost gledalca, pozicionira oglaševano vsebino z iFaktorjem ter poenostavi in poceni proces ustvarjanja in menjavanja vsebine.
 
Uniki program omogoča računalniku »videti« s pomočjo računalniškega vida. Pomaga mu razumeti, kaj mu hočemo povedati in se naravno odzvati na neverbalno komunikacijo. Rešitev izstopa v svetovnem merilu zaradi celostne rešitve: inovativnega poslovnega modela, ki omogoča enostavno uporabo preko spleta in hkrati prilagoditve visoke tehnologije za enostavno uporabo s strani končnega naročnika in delovanja na standardni strojni opremi.
 
Uigran tim prihaja iz vrst medijskih kreativcev, ki so več let eksperimentalno raziskovali naravno človekovo interakcijo s sliko in videom. Leta 2008 so ustanovil podjetje in že po prvih desetih mesecih potrdil poslovno idejo na trgu z najbolj naprednimi slovenskimi podjetji in s strokovnimi priznanji, med katerimi je tudi finale prestižnega tekmovanja pospeševalnika SeedCamp 2008 v Londonu.
 
Vir slik: internetweek.si

 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Lorbek Mija
Kumperščak Borut
Lacko Živa
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.uniki-interactive.com/sl/
Leto ustanovitve: 2008