Replikateh

 
Replikateh je leta 2011 ustanovljeno inovativno spin-off podjetje. Sestavlja ga izkušena ekipa strokovnjakov z bogatimi izkušnjami s sveta podjetništva in kompozitnih materialov ter podrobnim poznavanjem lesne branže. V podjetju so razvili poseben postopek, s katerim se silikonske polimere aplicira na lesene izdelke, ki se jih tako pretvori v kompozitni les, s čimer se lesnim izdelkom bistveno izboljšajo številne lastnosti.
 

Kompozitni les trajno ohranja svoj naravni videz, je vodoodporen, ognjevaren ter odporen na vse vrste bioloških dejavnikov kot so škodljivci, glive in plesni. Izdelki iz kompozitnega lesa imajo izjemno dimenzijsko trdnost, zato se ne krčijo, raztezajo, pokajo ali nabrekajo. Storitev pretvorbe lesnih proizvodov v bistveno obstojnejši kompozitni les je namenjena proizvajalcem lesenih izdelkov za zunanjo uporabo, kot so lesene mize, stoli, klopi, ograje, fasade, talni podi in aplikacije lesa v navtiki. S tem postopkom se najcenejšim vrstam lesa omogočijo lastnosti, ki jih imajo najdražje vrste lesa. 
 
Kompozitni les je ekološko sprejemljiv in trajen, proizvajalcem lesnih izdelkov pa ponuja razširitev prodajne ponudbe ter znatno povečanje tržne vrednosti njihovih proizvodov. V fazi izpopolnjevanja tehnologije namerava podjetje storitev opravljati v okviru svojih proizvodnih prostorov, v naslednji fazi pa načrtuje prodajo tehnologije neposredno proizvajalcem lesnih proizvodov, ki bodo tako lahko tehnologijo vključili v svoj proizvodni proces. Poslovni model bo v tem primeru slonel na ekskluzivnem zagotavljanju vhodne silikonske snovi.
 
Vir slik: replikateh.com

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Leskovec Benjamin
Zornik Miklavž
Del Fabbro Borut
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.replikateh.com
Leto ustanovitve: 2011