OBS

 
OBS razvija in trži produkt MountVacation.com. Leta 2008 ustanovljeno podjetje OBS (Online Booking Systems) je bilo do nedavnega del Ljubljanskega Univerzitetnega Inkubatorja. Ustanovitelju in direktorju OBS-a Dejanu Romihu so se kmalu pridružili Poslovni angeli Slovenije, ki so v podjetje vstopili s solastniškim deležem.
 
 
Primarna dejavnost podjetja je spletni rezervacijski sistem za turizem v gorah www.MountVacation.com, katerega osnovni namen je olajšati in skrajšati proces rezervacij tako gostom kot tudi ponudnikom namestitev. Slednjih je trenuntno preko 60.000 na kar 413 gorskih evropskih destinacijah - to pa je mnogo večja izbira, kot jo gostu nudi katerakoli slovenska turistična agencija.
 
Z bogatimi izkušnjami in znanjem s področja turizma, želi podjetje OBS postati največji ponudnik gorskih počitnic v Evropi. Ekipo OBS-a sestavljajo predvsem tujci iz držav zahodne Evrope, Kanade in Združenih držav Amerike, ki so si dom ustvarili v Sloveniji. Sistem je narejen v Web2.0 okolju, celotna vsebina se kreira s strani uporabnikov (ponudnikov kapacitet in gostov), kar je dodatna prednost pred prihajajočo konkurenco. Prav takšen pristop je namreč trend v segmentu turizma in rezervacij. Vsebine sistema ni mogoče generirati brez uporabnikov, zato je simbioza med njimi ključnega pomena.
 
Vir slik: mountvacation.si

 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Dejan Romih
Inovativni izdelki
Mountvacation.si
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.mountvacation.si
Leto ustanovitve: 2008