Animacel biotehnologija

 
Podjetje Animacel biotehnologija je bilo ustanovljeno  leta 2011 kot spin-out podjetje Univerze v Ljubljani z namenom trženja zdravljenja živali, predvsem psov in konj, z uporabo matičnih celic.
 
Zdravljenje z matičnimi celicami je v svetovnem merilu nov in zelo obetaven postopek, ki omogoča učinkovito zdravljenje in lajšanje težav, v relativno kratkem času in ob sprejemljivih stroških. Namenjen je zdravljenju obrabe hrustanca, kolčne displazije, vnetja sklepov ter poškodb in vnetij kit in vezij.
 

Metodo zdravljenja so samostojno razvili slovenski raziskovalci, ki je zaenkrat namenjena zdravljenju psov in konj. Za inovacijo – zdravljenje živali z matičnimi celicami sta Gregor Majdič in Katerina Čeh v letu 2011 prejela Rektorjevo nagrado za najboljšo inovacijo na Univerzi v Ljubljani ter 1. nagrado za najboljšo inovacijo v javnem sektorju v Sloveniji na 4. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij. Podjetja sta ustanovila asist. Katerina Čeh, dr. vet. med. in prof. dr. Gregor Majdič, dr. vet. med. skupaj z investitorjem, podjetjem Vet-Med, ki je omogočilo postavitev in nakup opremo za laboratorij v Ljubljani.
 
Ker je podjetje Animacel po nam znanih podatkih tretje na svetu, ki je ponudilo zdravljenje psov z matičnimi celicami, je potencialni trg za podjetje izjemno velik, zato že potekajo konkretni pogovori s tujimi investitorji o širitvah na tuje trge kot so bližnje države EU, Hrvaška, ZDA in Argentina.
 
Vir slik: trnd.com

 
   Podporno okolje

Član: Ljubljanski univerzitetni inkubator
Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Majdič Gregor
Čeh Katerina
VET-MED trgovina in storitve d.o.o.
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.animacel.com/sl
Leto ustanovitve: 2011