Acies Bio

 
Biotehnološko podjetje Acies Bio, ki je redni član Ljubljanskega tehnološkega parka, je leta 2007 ustanovilo pet znanstvenikov z dr. Enejem Kuščerjem in dr. Hrvojem Petkovićem na čelu. Podjetje deluje na področju raziskav, razvoja in svetovanja za farmacevtsko, prehransko in kemično industrijo.
 
Glavna moč podjetja je v manipulaciji sekundarnih metabolitov, izboljševanju industrijskih sevov, izboljševanju profila nečistoč, optimizaciji produkcijskih gojišč in razvoju bioprocesov. V svojem lastnem razvojno raziskovalnem programu Acies Bio razvija nove patentabilne tehnologije in procese za proizvodnjo pomembnih farmacevtskih učinkovin. V programu odkrivanja novih učinkovin Acies Bio išče in razvija nove sekundarne metabolite s posebnim poudarkom na spojinah s proti-tumorskim, proti-vnetnim, proti-bakterijskimi, proti-glivnimi in nevroregenerativnim delovanjem. Segment razvojne dejavnosti je usmerjen tudi v komercializacijo inovativnih biotehnoloških produktov in rešitev v obliki partnerstev in/ali pristojbin.
 
Z izkušnjami in znanjem v biosintezi naravnih produktov, pristopom k projektom na osnovi mejnikov, inovativnostjo in fleksibilnostjo ter konkurenčnimi cenami želi Acies Bio postati preferenčni partner pri raziskovalno-razvojnih projektih za številna vodilna farmacevtska podjetja. Podjetju se je kot šesti partner z angelsko investicijo pridružil Branko Drobnak, za najbolj vroče tehnologije, ki so trenutno v razvoju, pa bo podjetje ločeno iskalo večje kapitalske vložke, s pomočjo katerih bo komercializacija potencialnih produktov še uspešnejša.
 
Vir slik: www.aciesbio.com

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
dr. Enej Kuščer
dr. Štefan Fujs
Jaka Horvat
Hrvoje Petković
ARIMA, družba za poslovno svetovanje, d.o.o.
Gregor Kosec
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.aciesbio.com
Leto ustanovitve: 2006