Mang

 /16.1.2018, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Spletna platforma bstoked omogoča enostavno ponudbo in rezerviranje športnih dogodivščin in počitnic po vsem svetu. Gre za tržnico, ki povezuje lokalne ponudnike turističnih in športnih storitev ter potujoče ljubitelje športov, kot so kajtanje, surfanje, jadranje ... 
 

Problem

Popotniki, ki se zanimajo za bolj specifična potovanja, povezana s športom (npr. kite-anje, surfanje, potapljanje, jadranje ...) so zelo aktivni in samostojni pri zbiranju informacij prek spleta in pri organizaciji svojega potovanja. Problem nastane, ker včasih težje najdejo ustrezne ponudbe, saj manjši lokalni ponudniki nastanitev, aktivnosti ...  na spletu niso tako prisotni, kot na primer velike spletne potovalne agencije. Za te kupce je omejena ponudba in zastarel poslovni model (spletnih) potovalnih agencij preživet, saj si veliko raje sami sestavijo svoje potovanje – po svojem okusu, s športnimi aktivnostmi, ki jih veselijo, in po sprejemljivi ceni.
 

Rešitev

Bstoked je rezervacijski sistem, posebej prilagojen za športni turizem, ki bistveno olajša posredovanje športnih aranžmajev prek spleta. Profesionalni in neprofesionalni ponudniki lahko enostavno prodajajo specializirane storitve, vezane na šport in potovanja tako, da rezervacijski sistem implementirajo na svoji spletni strani kot widget ali API. Ponudbe pa lahko objavijo tudi na platformi bstoked.net, ki gradi unikaten nabor športnih dogodivščin in že ima stranke iz celega sveta. Objavljene ponudbe so avtomatično izboljšane z neodvisnimi športnimi in potovalnimi podatki, atraktivnimi fotografijami in video posnetki, ocenami uporabnikov ter enostavnim dostopom do letalskih kart in zavarovanj. Ekipa bstoked je bila lani s svojo rešitvijo sprejeta v poslovni pospeševalnik Lead v Berlinu, ki se posebej osredotoča na start-upe is športne panoge, in je tudi investiral v podjetje Mang. 
 

Konkurenca

Neposredna konkurenca so spletne potovalne agencije, specializirane za športna potovanja, ki pa le delno rešujejo opredeljen problem. Primer je Luex, ki ponuja le potovanja, povezana s surfanje in smučanjem zelo visokega cenovnega razreda. Delna konkurenca so tudi portali, kot denimo GetYourGuide ali TripAdvisor, kjer se ponujajo različne aktivnosti na destinacijah, vendar te niso dovolj specializirane in tako neprimerne za segment kupcev, ki jih nagovarja bstoked. Omenjeni tekmeci pogosto tudi ne ponujajo spletnega nakupa, temveč le povezavo do izvajalca, kjer pa spletni nakup ni možen. Potencialni konkurent lahko v prihodnje postane AirBnB, ki ima načrt začeti ponujati tudi tovrstne aktivnosti, vendar se verjetno ne bodo tako močno specializirali, ker nagovarjajo bolj splošen trg.
 

Kontaktni podatki

MANG d.o.o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 2000 Maribor
CEO: Martin Marzidovšek, martin@bstoked.net
Web: https://bstoked.net
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Martin Marzidovšek, CEO
Aaron Lindner
Guilherme Duarte
Nejc Muršič
 
Investitorji
Pospeševalnik Lead, Berlin?
SPS SK75 - generacija jesen 2017
 
Drugi podatki
Facebook
Twitter
Instagram