Proventus

 /28.8.2017, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Posadi.si ali Tomappo je celovit digitalni asistent za vrtnarjenje. Namenjen je v prvi vrsti amaterskim mlajšim uporabnikom, z veseljem pa ga uporabljajo tudi starejši uporabniki. Sestavljata ga spletna aplikacija, ki uporabnikom omogoča enostavno planiranje vrta ob upoštevanju dobrih in slabih sosedov ter kolobarjenja, in mobilna aplikacija, ki uporabnike spremlja tekom sezone, jim nudi setveni koledar, vremensko napoved za lokacijo njihovega vrta, informacije o vrtninah, plan vrta in možnost vnašanja opomnikov in opomb. 
 
 

Problem

Posadi.si vrtnarjem rešuje problem načrtovanja in upravljanja vrta. Nudi jim vse potrebne informacije zbrane na enem mestu, vedno pri roki in v interaktivni obliki. Hkrati aplikacija zbira podatke o uporabnikih – pred sezono kaj nameravajo saditi, kdaj, v kakšnih količinah, med sezono pa kaj se z njihovim vrtom dogaja, kakšne probleme srečujejo itd. 

Vrtnim centrom Posadi.si rešuje problem dostopa in učinkovitega naslavljanja mlajše populacije vrtnarjev, upravljanja s sodobnimi kanali trženja in problem optimizacije poslovanja. Vse podatke, ki jih aplikacija zagotavlja, namreč vrtni centri lahko s pridom uporabijo za ciljano trženje vrtnarskih produktov in storitev.
 

Rešitev

Posadi.si ali Tomappo je celovit digitalni asistent za vrtnarjenje za mlajše, amaterske uporabnike, radi pa ga uporabljajo tudi starejši uporabniki. Sestavljata ga spletna aplikacija za enostavno planiranje vrta z upoštevanjem dobrih in slabih sosedov ter kolobarjenja in pa mobilna aplikacija, ki uporabnike spremlja tekom sezone, jim nudi setveni koledar, vremensko napoved za lokacijo njihovega vrta, informacije o vrtninah, plan vrta in možnost vnašanja opomnikov in opomb. 

Aplikacija je narejena po meri uporabnikov, prilagojena njihovim individualnim potrebam in interaktivna, saj uporabnikom nudi informacije ob pravem času na pravem mestu.
 

Konkurenčna prednost

Aplikacija je med uporabniki izjemno priljubljena, o čemer pričajo ocene in komentarji na Google Play, kot so "Komaj sem začela uporabljati pa mi je že zlezla v vsakdanje brskanje po telefonu. Zelo uporabno." ali "Aplikacija je izjemno uporabna in zelo izčrpna, pravo presenečenje. Vse pohvale razvijalcem."

Pregled globalne konkurence pri aplikacijah za vrtnarje kaže, da sta Posadi.si oz. Tomappo boljša z vidika uporabniške izkušnje, kar dokazujejo številni navdušeni odzivi uporabnikov, in bolj celovita, saj je npr. spletna aplikacija povezana s forumom za izmenjavo znanja. Na strani vrtnih centrov pa obstajajo rešitve, ki naslavljajo samo del problema, ne zagotavljajo pa celovitih rešitev.
 

Kontaktni podatki

Proventus d.o.o. Franca Baliča 32, 5290 Šempeter
Direktor: Tilen Blažica
Email: tilen@tomappo.com
www.posadi.si; www.tomappo.com 
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Tilen Blažica, CEO 
Bojan Blažica
Marko Novak
Makro Koren
Vanja Blažica
Investitorji
SPS SK75 - generacija pomlad 2017
Drugi podatki
Facebook 
Twitter