OptiBar

 /16.5.2017, Avtor: Majda Dodevska
 

OptiBar, kjer razvijajo orodja za izboljšanje povezovanja gostinskih lokalov in njihovih dobaviteljev.

Problem

Veliko ljudi se poda v gostinski posel z mislijo, da gre za enostaven posel, a se jih večina zelo hitro sreča z neučinkovitim vodenjem. Trenutno slabo kadrovanje vodi v kar 70% stopnjo fluktuacije na delovnem mestu, 60% gostinskih lokalov pa propade že v prvem letu. Velika fluktuacija zaposlenih in pogoste spremembe lastnikov gostinskih lokalov predstavljajo veliko izzivov za dobavitelje, ob čemer veliko težavo predstavlja tudi pomanjkanje učinkovitega komunikacijskega kanala in pomanjkanje nadzora nad distribucijsko mrežo, ki vodi v nizko zadovoljstvo z dobavitelji.
 

Rešitev

OptiBar je spletna in mobilna platforma, ki gostinskim lokalom pomaga izboljšati kakovost storitve in predstavlja neposreden dvosmeren komunikacijski kanal med lokali in njihovimi dobavitelji. Lokalom omogoča bolj učinkovito interno komuniciranje, načrtovanje in usklajevanje dela ter virtualno usposabljanje. Dobaviteljem pa predstavlja časovno in stroškovno učinkovito komunikacijsko/marketinško rešitev, ki jim nudi boljši nadzor nad prodajno/marketinško in distribucijsko mrežo ter jim obenem omogoča, da zaposleni v gostinskih lokalih postanejo ambasadorji njihove blagovne znamke.
 

Ekipa

Soustanovitelji Dean, Jaka in Matic so v preteklosti skupaj delali na različnih projektih in imajo izkušnje tako iz Silicijeve doline kot iz EU. Ekipo krasi uravnotežena mešanica mlade ambicioznosti in izkušenj.
 
 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2017

OptiBar | Start:up Slovenia 2017 finalist from SAMINO on Vimeo.
 

Kontakt

Email: dean@optibar.si

Avtor vsebine: Majda Dodevska,
PR in komunikacija, PODIM konferenca
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Dean Habuš
Jaka Lindič
Inovativni izdelki
OptiBar
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: https://www.optibar.si/
Leto ustanovitve: 2017