AgiliCity

 /16.5.2017, Avtor: Majda Dodevska
 

AgiliCity, kjer razvijajo Modelur, napredno orodje za načrtovanje prostorskega razvoja mest.

Problem

V prihodnjih treh desetletjih se bo mestno prebivalstvo po svetu povečalo za poltretjo milijardo ljudi. Obenem se mesta soočajo z velikimi tehnološkimi, ekonomskimi in družbenimi spremembami, zaradi katerih postaja razvoj urbanih območij izjemno zahteven. Kljub temu pa mestne oblasti za načrtovanje svojega prostorskega razvoja še vedno uporabljajo zastarele instrumente, ki se v zadnjem stoletju niso bistveno spremenili. Dokumenti, ki obsegajo stotine strani besedil in zemljevidov, niso dovolj prilagodljivi, da bi mestom omogočali ustrezno odzivanje na dinamiko sprememb. Zato razvoj mest zavirajo, namesto da bi ga spodbujali.
 

Rešitev

Ekipa AgiliCity zato razvija Modelur, inovativno CAD rešitev, ki obsežne in zapletene dokumente preoblikuje v interaktivni prostor rešitev. Z uporabo Modelurja lahko urbanisti hitro in enostavno oblikujejo več enakovrednih variant zazidave, ki so vse izvedljive in sledijo regulacijskim določilom prostorskega načrta. Z Modelurjem je delo opravljeno hitreje, natančneje in z manj napakami.
 

Ekipa

Modelur razvija izkušena multidisciplinarna ekipa, ki jo sestavljajo Jernej, Žiga, Martin in Sigi. Program so začeli razvijati pred več kot petimi leti. Od ustanovitve podjetja februarja 2017 so osvojili nagrado Univerze v Ljubljani za najboljšo inovacijo ter prvim uporabnikom po vsem svetu prodali že več kot 100 licenc za uporabo programa.
 

Produkt v enem stavku

AgiliCity poenostavi urbanistično načrtovanje!
 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2017

AgiliCity | Start:up Slovenia 2017 finalist from SAMINO on Vimeo.

 
 

Kontakt

Email: startup@modelur.com
Avtor vsebine: Majda Dodevska,
PR in komunikacija, PODIM konferenca
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Jernej Vidmar
Martin Vuk
Žiga Böhm
Žiga Stopinšek
Inovativni izdelki
modelur.eu
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: modelur.eu
Leto ustanovitve: 2017