POVEZANI

 /3.1.2017, Avtor: Elvisa Basailović
 
Sconnected START je orodje, ki prinaša športnim navijačem novice o športnih klubih ter jim omogoča, da aktivno pomagajo svojemu klubu do večjega dosega privržencev. Orodje uporablja inovativna in učinkovita, v športu še neizkoriščena komunikacijska kanala, s čimer pripelje informacije najbližje navijačem. Novice zbere iz virov, ki jih določijo sami, jih avtomatično uredi, se izogne podvajanju in jih poda na uporabniku prijazen način. Hkrati imajo navijači končno v rokah orodje, s katerim lahko udejanjijo svojo privrženost in prek tekmovalne igre »Liga navijačev« aktivno vplivajo na priljubljenost svojega najljubšega kluba.
 

Problem in uporabna vrednost

Navijačem, željnim celovitega pregleda nad dogajanjem v priljubljenem klubu, zaradi razpršenosti vsebin vsakodnevno spremljanje vzame preveč časa. Kot zvesti navijači hrepenijo tudi po večjem lastnem vplivu na uspešnost in priljubljenost kluba.

Bolj kot je navijač zvest, večji pomen ima zanj celovit pregled na dogajanjem v priljubljenem klubu, kar pomeni, da vsaj enkrat dnevno pregleda novice na izbranih virih. Ker gre za priljubljeno vsebino, so viri že pri manjših klubih številčni, tudi širše je za športne vsebine značina velika razpršenost vsebin: uradna klubska stran, družabna omrežja, športni mediji, uradne objave igralcev ter objave navijačev na forumih in blogih ...

Rešitev Sconnected START za podajanje vsebin uporablja inovativna in učinkovita kanala New tab page in Lock screen app, ki je najbolj priročno orodje za celovito spremljanje priljubljenega kluba. Gre za uradno klubsko spletno mesto, ki ga lahko navijač z enim klikom namesti za svojo začetno stran. Tako uporabnik brez napora avtomatično dobi relevantne novice na svoj prag.

Produkt deluje v različnih brskalnikih, prilagojen je tudi za ogled na pametnih telefonih. Poleg frekventne lokacije so ključne značilnosti produkta iskalno polje, hitre povezave, nabor virov z novicami, tekme in rezultati, ter pri določenih klubih tudi interaktivne igre (napoved rezultatov, itd.).

Prvi kupci so večji športni klubi iz regije ter tuji klubi kot so Borussia, CSKA in Wolfsburg. Produkt bo kmalu dopolnjen s tekmovanjem med navijači – Ligo navijačev (The League of Fans), s katero bodo zagotavljali redno vpletenost navijačev in viralnost produkta preko različnih navijaških iger in lestvic.
 

Konkurenčna prednost

Njihov glavni konkurent so večji spletni mediji, ki navijača privabijo z raznolikostjo novic (hranijo več navijačevih interesov, zadovoljujejo potrebo po splošni informiranosti), in mu sproti ponudijo še izbor novic o klubu, rivalih in tekmovanjih.

Njihova neubranljiva prednost je skupnost. Orodje je dokazano zelo dobro sprejeto med navijači in z nadgradnjo (Liga navijačev, lock screen, rezultati v živo, forum) bo imelo kmalu še precej širši krog privržencev.

 

Kontaktni podatki

Naslov: POVEZANI d.o.o., Celovška cesta 106, 1000 Ljubljana
Spletna stran: http://sconnected.net/
Članstvo v SIO: / 

CEO: Krešimir Gotovac
Email: kreso@sconnected.net 
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Krešimir Gotovac, CEO
Matej Puhan, marketing in prodaja
Damjan Cokan, razvoj
Iztok Frajman, prodaja
Alen Breznik, design
Investitorji
SPS SK75 - generacija jesen 2016
Jaka Lindič, investitor
Gregor Rebolj, investitor
Drugi podatki
Facebook