Hangar Aviacija

 /3.1.2017, Avtor: Elvisa Basailović
 
Podjetje Hangar Aviacija razvija voziček aviaCART, ki je namenjen učinkovitemu prestavljanju letal v hangarjih ter optimalni izrabi prostora. Voziček AviaCART se postavi pod vsako kolo letala, in mu, poleg premikanja v vse smeri, omogoča tudi premikanje v višino.
 

Problem in uporabna vrednost

Lastnik za premikanje svojega letala iz hangarja na stezo porabi približno 45 minut. Hkrati mora prestavljati ostala letala, ki so v napoto, kar je zamudno in zahteva vključevanje več ljudi, pri tem pa se zgodi tudi veliko poškodb na letalih.
 
AviaCART rešujeje problem dvema ciljnima skupinama, in sicer lastnikom letal generalne aviacije ter lastnikom oziroma upravljalcem hangarjev. Lastnikom letal bistveno skrajša čas priprave lastnega letala na vzlet in zmanšuje možnost poškodb lastnega ali tujih zračnih plovil.
 
Upravljalcem hangarjev oziroma skladišč za letala odpravlja nevarnost za poškodbe letal zaradi premikanja drugih zračnih plovil ter možnosti postavitve letal na različnih nivojih višine, kar pripomore k optimalni izrabi prostora.
 
AviaCART predstavlja set treh vozičkov z vgrajenim hidravličnim sistemom, ki se jih postavi pod vsako kolo letala ter omogoča hitro in učinkovito premikanje letala v vse smeri ter v višino. Za prestavljanje izbranega letala tako ni več potrebno premikati vseh, ki so v napoto.
 

Konkurenčna prednost

Posredno konkurenco predstavljajo sistemi za premikanje letal (smartug, airtug in druge).

Rešitve konkurentov nudijo vozičke, ki se jih postavi le pod prednje ali repno kolo letala, da se ta lažje premikajo, saj omogočajo večji radius obračanja koles in posledično hitrejše preparkiranje. Še vedno pa ostaja problem, da je potrebno vedno premakniti vsa letala in ne le tistega, ki se ga želi prestaviti iz hangarja na stezo. Nihče torej ne rešuje problema po vertikalni osi in ne razmišlja v smeri kako izbrano letalo prestaviti čez vsa ostala parkirana zračna plovila.
 
Cene konkurenčnih naprednejših in najkvalitetnejših rešitev, ki so še vedno namenjene le prestavljanju letal po nosnem ali repnem kolesu, se gibljejo okoli 40.000 EUR. Cena aviaCART rešitve, ki v popolnosti rešuje problem, pa se bo gibala med 9.000 in 15.000 EUR.Kontaktni podatki

Naslov: Hangar Aviacija d.o.o., Tovarniška cesta 6, 3312 Prebold
Spletna stran: / 
Članstvo v SIO: / 

CEO: Gregor Štorman
Email: info@dream-aviations.eu
 


 
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Gregor Štorman, CEO
Florjan Samec, vodja razvoja
Denis Pavliha, razvoj
Investitorji
SPS SK75 - generacija jesen 2016