TERRA NULLIUS

 /3.1.2017, Avtor: Elvisa Basailović
 
RibiskeKarte.si je spletna platforma, ki ribičem olajša nakup ribolovnih dovolilnic in pospešuje prodajo ter spodbuja mednarodni ribiški turizem. Upravljavcem hkrati nudi povratne informacije, kako naj vzpostavljajo naravno ravnotežje ribjega živeža, posledično optimizirajo svoje stroške ter imajo nadzor nad vodo in delom čuvajev.
 

Problem in uporabna vrednost

Platforma rešuje problem nakupa oziroma prodaje zakonsko potrebne ribolovne dovolilnice. Vsak ribič, ki želi izvajati ribolov, potrebuje ribolovno dovolilnico, ki jo mora kupiti, kar je bilo do sedaj oteženo. Prodajna mesta se namreč odpirajo prepozno, so na odročnih lokacijah, lahko so tudi zaprta ali pa jim fizično zmanjka dovolilnic.

Platforma rešuje tudi problem upravljavcev vode, za katerega prodajno mesto zbira denar od prodaje dovolilnic fizično, saj pogosto prihaja do neplačevanja upravljalcem. Upravljavec mora prodajnemu mestu zagotoviti tudi zadostno število tiskanih dovolilnic, kar je povezano z visokimi stroški, prihaja pa tudi do različnih zlorab.

Zato je podjetje Terra Nullius vzpostavilo spletni servis Ribiskekarte.si, ki ribičem nudi nakup ribolovne dovolilnice kadarkoli in kjerkoli, upravljavcem pa zagotavlja nemoten in 100 % pretok denarja brez možnosti poneverb. So v fazi širitve na tuje trge in načrtujejo razvoj dodatnih funkcionalnosti za potrebe tujih trgov (fiskalizacije, zakonska določila glede dovolilnic).
 

Konkurenčna prednost

Do sedaj se je problem reševal delno, s fizičnimi prodajnimi mesti. V Sloveniji še ne obstaja druga spletna prodaja dovolilnic, kakor tudi ne spletni informacijski servis, s katerim bi zbirali podatke za kasnejšo analizo in sistem za nadzor.

Konkurenca se pojavlja v tujini, in sicer www.hejfish.com v Avstriji ter www.fishpal.com v Veliki Britaniji. Pojavljajo se tudi novi, lokalno usmerjeni spletni servisi.

Prednost pred njimi Ribiskekarte.si vidijo v znanju in poznavanju branže ter z večjezično storitvijo, ki že na začetku omogoča globalno usmerjenost in prepoznavnost v sosednjih državah. Ker so na trgu prvi so trenutno še vedno vodilni s svojo tehnologijo ter prilagojeno rešitvijo.


Kontaktni podatki

Naslov: TERRA NULLIUS d.o.o., Ronkova ulica 18, 2380 Slovenj Gradec
Spletna stran: http://www.ribiskekarte.si/   
Članstvo v SIO: / 

CEO: Boštjan Lipnik  
Email: bostjan@ribiskekarte.si  
 

 
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Boštjan Lipnik, CEO
Saša Đorđevič, marketing in prodaja
Investitorji
SPS SK75 - generacija jesen 2016
Drugi podatki
Facebook