FORTRONIK

 /3.1.2017, Avtor: Elvisa Basailović
 
Podjetje Fortronik je razvilo BuWizz kocko, ki daje LEGO® Technic motorjem večjo moč in hitrost, natančno krmiljenje, preprosto upravljanje s pomočjo pametnega telefona ter omogoča USB polnjenje. Namenjena je odraslim, ki jim je LEGO hobi ter si želijo boljših rešitev.
 

Problem in uporabna vrednost

Obstoječ sistem krmiljenja LEGO motorjev je namenjen predvsem nezahtevnim uporabnikom. Problem je nenatančno krmiljenje, slaba zmogljivost, kupovanje in menjava baterij, premajhen domet in veliko število krmilnih kanalov.

BuWizz kocka ima večji domet ter združuje do štiri krmilne kanale v eni kocki. LEGO modeli, ki se tradicionalno uporabljajo v stanovanju, lahko prvič suvereno peljejo tudi zunaj (po travi, brezpotjih in drugih ovirah).

Na platformi množičnega financiranja Kickstarter so julija 2016 zbrali 55.000 USD. V predprodaji na spletni strani so v dobrem mesecu dni zbrali 5.000 USD prednaročil.
 

Konkurenčna prednost

Posredna konkurenca predstavlja krmilnik brez baterije, ki je bil uspešno financiran na Kickstarter-ju avgusta 2014. Zbrali so 88.000 GBP. Vendar njihov produkt še vedno ne rešuje težave z baterijami in zmogljivostjo modelov. Uspeli pa so dokazati obstoj potencialnega trga za tovrstne izdelke.

Strategija podjetja Fortronik pri premagovanje konkurence je stalno inoviranje in razvoj produktov. V srednjeročnem načrtu je razvoj kamere ter dodajanje senzorjev, s čimer se bodo približali bolj naprednim (robotskim) sistemom.Kontaktni podatki

Naslov: FORTRONIK d.o.o., Trinkova ulica 4, 1000 Ljubljana
Spletna stran: http://buwizz.com/#1  
Članstvo v SIO: / 

CEO: Roni Leben
Email: roni.leben@gmail.com
 
 

 
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Roni Leben, CEO
Kajetan Kovač, vodja razvoja
Sandi Romih, razvoj
Investitorji
SPS SK75 - generacija jesen 2016
Drugi podatki
Facebook
Twitter