DOMDOM

 /3.1.2017, Avtor: Elvisa Basailović
 
Sodelovanje otrok pri hišnih opravilih in s tem povezano določanje žepnin in nagrad, je pogost vzrok spora med starši in otroki. Nove generacije je težko motivirati s papirnatimi seznami, zato je rešitev mobilna aplikacija Homey, ki proces igrificira in ga naredi zabavnega. Homey motivira otroke k sodelovanju, staršem pa glede na otrokovo vedenje in opravljena hišna opravila omogoča enostavno nagrajevanje in podeljevanje žepnine.
 

Problem in uporabna vrednost

Homey je aplikacija za družine, ki so nezadovoljne z uporabo papirnatih seznamov na steni, lepljivih listkov za organiziranje in določanje hišnih opravil ter s tem povezano upravljanje žepnin in nagrad. Otroci postajajo vedno bolj vajeni uporabe mobilnih naprav, zato jih je težko doseči in motivirati s papirnarimi seznami. Homey aplikacija je zabavna, spodbujajoča in družabna.

Aplikacija igrificira hišna opravila za celotno družino in ne le za otroke, saj opravila poveže z nagradami. Starši lahko nastavijo nagrade po želji, na primer mobilna igrica za otroke, film z interneta, žetoni za mobilne igrice, ki jih otroci igrajo, žepnina, ali pa izdelek iz spletne trgovine.

Tipični uporabniki so večje družine, običajno s tremi otroki in materami, ki so aktivne na socialnih omrežjih in ostajajo doma. Imajo tradicionalne družinske vrednote, da otroci aktivno sodelujejo v gospodinjstvu, kar pomeni, da porabijo več časa za organiziranje hišnih opravil.
 

Konkurenčna prednost

Večina njihovih uporabnikov problem rešuje s papirnatimi seznami na steni, ki pa zahtevajo ogromno časa za tedensko vzdrževanje, preverjanje ali so bila hišna opravila zares opravljena ter izplačevanje primerne žepnine in nagrad.

Na trgu je nekaj podobnih aplikacij, kot so Cozi, ChoreMonster in Go Henry vendar ponujajo le parcialne rešitve, bodisi samo organizacijo časa ali vodenje žepnin, ne obstaja pa takšna, ki združuje oba elementa.
Kjučne konkurenčne prednosti Homey aplikacije so:
  • ekipa, ki se spozna na igrifikacijo in razvoj mobilnih aplikacij za otroke,
  • šibka konkurenca, prevdsem v ZDA, kjer je njihov fokus,
  • ustvarili so mrežo 500 družin, ki brezplačno delujejo kot njihovi podporniki,
  • lokacija; so v pospeševalniku Start Co v Memphisu, ki je v osrčju njihovih, uporabnikov.


Kontaktni podatki

Naslov: DOMDOM d.o.o., Gorica pri Šmartnem 34E, 3000 Celje
Spletna stran: http://www.homeyapp.net/
Članstvo v SIO: Podjetniški inkubator Savinjske regije

CEO:  Sašo Pompe
Email: saso@homeyapp.net   
   Podporno okolje

Član: Inkubator Savinjske regije
Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Sašo Pompe, CEO
Sanja Zepan, marketing
Sandi Mihelič, razvoj
Investitorji
SPS SK75 - generacija jesen 2016
ABC pospeševalnik
Drugi podatki
Facebook
Twitter