OPROF

 /3.1.2017, Avtor: Elvisa Basailović
 
Malo znano dejstvo je, da je učni uspeh najslabših dijakov z osebnim učiteljem primerljiv s tistim najboljših v razredih s 30 dijaki in enim profesorjem. OpenProf je cenovno dostopen sistem, ki v kombinaciji s tehnično rešitvijo, vsebino in integriranostjo profesorjev nadomesti osebnega učitelja. OpenProf je največja baza gradiv za srednje šole s postopki, s pomočjo katere profesorji izdelajo svoje zbirke, ki so natanko ukrojene po potrebah dijakov. Gre za popolno učno okolje, ki pomembno viša učinkovitost in krajša čas učenja.
 

Problem in uporabna vrednost

Učni uspeh najslabših dijakov z osebnim učiteljem je primerljiv z učnim uspehom najboljših v razredih s 30 dijaki in enim profesorjem. A najem zasebnega učitelja je draga in večini nedostopna rešitev. OpenProf rešuje več problemov trem ciljnim segmentom; profesorjem, dijakom in ravnateljem.

Profesorji lahko hitro in enostavno shranijo gradiva v lastno zaporedje in svojo zbirko objavijo na portalu. OpenProf jim nudi vrsto prednosti. Vaje lahko opremijo z ustreznimi teorijami, uporabijo gradivo brez strahu pred kršenjem avtorskih pravic, natančno lahko spremljajo aktivnost svojih dijakov, zaznavajo njihove šibke učne točke, izbirajo med največjo bazo vaj, pri tem dodajajo tudi lastne ter dijakom omogočijo učinkovito reševanje učnega zastoja.

Dijaki pri reševanju učnih težav uporabljajo celo vrsto improviziranih rešitev, na pomoč priskočijo starši, inštrukcije, sošolci ali profesorji. OpenProf je prva rešitev, ki dijakom ponuja okolje v katerem lahko svoj učni proces optimizirajo ter v krajšem času naredijo več, obenem pa OpenProf zaznava šibke točke v njihove učnem pricesu. Profesorji lahko temu primerno reagirajo in se na individualni ravni bolje odzivajo na potrebe posameznih dijakov. Učinkovitost učenja je zaradi uporabe OpenProf zato bistveno večja v primerjavi z današnjimi metodami.
OpenProf brezplačno ponuja to, kar morajo dijaki, z nakupom učbenikov in šole, prek učbeniških skladov, kupiti. Ravnatelji lahko z uporabo OpenProf pomembo znižajo stroške za učne potrebščine.


Konkurenčna prednost

Konkurenco sistemu OpenProf predstavljajo tiskani učbeniki, portali z inštruktorji, MOOC portali ter različni portali za avtomatično reševanje vaj.
Prednosti OpenProf pred vsemi so, da lahko profesorji na hiter in enostaven način sestavijo svoje lastne zbirke (osebna vadnica, spletni učbeniki, priprave na teste, učni listi), da so zbirke gradiv osredotočene na prakso in da snovalci sistema razumejo učni proces.

 

Kontaktni podatki

Naslov: OPROF d.o.o., Gasparijeva ulica 2, 1000 Ljubljana
Spletna stran: https://si.openprof.com/wb/
Članstvo v SIO: / 

CEO: Matej Posinković
Email: matej@openprof.com

 
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Matej Posinković, CEO
Paolo Callegari, COO
Matej Gradišar, marketing
Investitorji
SPS SK75 - generacija jesen 2016
Drugi podatki
Facebook