Enikam

 /9.11.2016, Avtor: Elvisa Basailović
 
V podjetju Enkiam razvijajo OXILVER inovativne izdelke iz aktivnih kisikovih spojin, ki delujejo blagodejno in zaščitno na nohte, kožo in sluznico. Z njihovo lastno razvito metodo, aktivne kisikove spojine spodbujajo imunski sistem in samo-regeneracijo, učinkujejo na celoten spekter bakterijskih sevov in nimajo stranskih učinkov.
 

Problem in uporabna vrednost

Na inovativen način rešujejo probleme glivičnih okužb, vnetij in dermatoloških težav in se za razliko od obstoječih rešitev poslužujejo celostnega pristopa z aktivnimi kisikovimi spojinami.
 
Vsi proizvodi temeljijo na aktivnih kisikovih spojinah in dodatkih, ki delujejo blagodejno in zaščitno na nohte, kožo in sluznico ljudi. Namenjeni so preventivi in zdravljenju glivičnih okužb, dermatoloških težav s kožo, kot so dermatitis, glivične okužbe, psoriaza, ulkusi, rane ter preventive in zdravljenj težav s sluznico ust in obzobnega tkiva, kot so afte, herpes, okužbe s kandido, paradentoze in vnetih dlesni.
 
Trenutno razpoložljivi proizvodi za omenjene indikacije in težave so ali neučinkoviti, nepreverjeni ali kot zdravila namenjena le kratkoročni uporabi in povezana s številnimi stranskimi učinki oziroma sčasoma tudi s slabšim delovanjem, ko organizem razvije odpornost nanje. Hkrati so ozko usmerjeni; lahko so ali za glivice ali za bakterije, ne pa za oboje.
 
Z njihovo lastno razvito metodo, aktivne kisikove spojine spodbujajo imunski sistem in samo-regeneracijo, učinkujejo na celoten spekter bakterijskih sevov in nimajo stranskih učinkov.
 

Konkurenčna prednost

Proces proizvodnje je njihova ključna inovacija, konkurenčna prednost in poslovna skrivnost. Je tehnološko izredno zahtevna, saj aktivne kisikove spojine reagirajo z vsakim materialom in zahteva za vsak korak, postopek ali embalažni element poseben material in certifikate ter testiranja.
 
Koristne lastnosti aktivnih kisikovih spojin so znane že dolgo časa. Učinkovitost aktivnih kisikovih spojin je dokazana in podprta s stotinami kliničnih raziskav in izkušnjami strokovnjakov povsod po svetu. Razlog za ne-množično uporabo aktivnih kisikovih spojin v zdravilih in kozmetičnih pripomočkih je kompleksnost procesa vzdrževanja obstojnosti produkta in pravilne formulacije.
 
Največji problem pri aktivnih kisikovih spojinah je, da niso obstojne. Proces vzdrževanja obstojnosti lahko vključuje tudi stabilizatorje, ki pa so toksični in škodljivi za organizem. V podjetju Enikam obstojnost zagotavljajo brez stabilizatorjev po njihovi lastno razviti metodi. Hkrati so s testiranji za njihove produkte uspeli najti pravilne formulacije, saj je oblika kemijske spojine in njena receptura zelo krhka in tanka meja je med tem, ali spojina zdravi, ali draži. 
 
 

Kontaktni podatki

ENIKAM d.o.o.
Cesta Andreja Bitenca 118, 1000 Ljubljana

CEO: Dominika Tompa Majcen
Email: dominika@enikam.com
 
CEO: Martin Polášek
Email: martin@enikam.com
Web: http://oxilver.si/
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Dominika Tompa Majcen, CEO
Martin Polášek, CEO
Dominika Tompa Majcen, Rajko Štangar, razvoj
Investitorji
SPS SK200 - generacija pomlad 2016
Drugi podatki
Facebook