Protectus

 /9.11.2016, Avtor: Elvisa Basailović
 
CarLock je najenostavnejša rešitev za spremljanje vašega vozila preko pametnega telefona. Sledilni sistem nudi učinkovito obveščanje v primeru kraje, saj nadzoruje vaše vozilo v realnem času. Hkrati omogoča, da prepoznate malomarne voznike in njihovo neodgovorno ravnanje z vozilom, aktivno nadzoruje stanje akumulatorja v vozilu in vas obvesti v primeru nizke napetosti ali visoke porabe energije ter spremlja poti, ki jih je opravilo vaše vozilo, prevožene kilometre in čas ko je bila pot opravljena.
 

Problem in uporabna vrednost

Produkt CarLock rešuje problem nadzora, predvsem nad luksuznimi in novejšimi vozili. Ob poskusu vloma ali kraje (vžig motorja, zaznane močnejše vibracije, premik vozila, odklop naprave) vas opozori preko pametnega telefona.

Z aplikacijo CarLock lahko nadzorujete tudi mladega voznika oz. voznika, ki vozi vaše vozilo. Obveščeni boste o vsaki prehitri ali preostri vožnji in nenadnem zaviranju. Aplikacija omogoča tudi spremljanje časa vožnje, zgodovino poti ter prevožene kilometre. Ponuja vam pregled nad stanjem akumulatorja v avtomobilu ter lokacijo parkiranega vozila.
 
Lastnik vozila je z napravo takoj obveščen o bližnji prometni nesreči, če pa se nesreča zgodi
vozniku, informacijo o tem prejmejo njegovi najbližji.  
 
Sistem CarLock je sestavljen iz naprave, ki jo priključite v avtomobil ter iz mobilne aplikacije. CarLock združuje satelitsko GPS sledenje z sodobnim shranjevanjem podatkov v oblaku in enostavno aplikacijo (iOS ali Android) v eni, cenovno ugodni rešitvi.
 

Konkurenčna prednost

Konkurenčno prednost na trgu "Connected car" CarLock sistem predstavlja cenovno ugodno rešitev z enostavno vgradnjo ter napredno obveščanje in nadzor nad vozilom.
 
Ostale rešitve rešitve omogočajo enostaven priklop na podoben način kot ga ponuja CarLock, a nobena ne ponuja naprednih obveščanj v primeru poskusa kraje. Napredne varnostne rešitve pa omogočajo obveščanje v primeru kraje, a je običajno začetna investicija v napravo in vgradnjo precej večja kot je CarLock.
 
Neulovljivo prednost predstavljajo obstoječi kupci, ki so vezani na uporabo njihove storitve, saj so že investirali v začetni nakup CarLock naprave ter kompleksnost produkta in sistema obveščanja strank.
 

Kontaktni podatki

Naslov: PROTECTUS, d.o.o., Vir, Bukovčeva ulica 54, 1230 Domžale
Spletna stran: https://www.carlock.co/si/
Članstvo v SIO: Primorski tehnološki park 

CEO: Matej Peršolja
   Podporno okolje

Član: Primorski tehnološki park
Primorski tehnološki park je stimulativno podjetniško okolje za inovativna podjetja ter ambiciozne posameznike in skupine, ki razvijajo nove izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo. Zagotavljamo infrastrukturo in podjetniške programe za rast, razvoj in internacionalizacijo podjetij. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Matej Peršolja, CEO
Jure Osolnik, UX
Gregor Jeraj, CTO
Rok Mirt, Android developer
Peter Dolenc, IOS developer
Investitorji
SPS SK200 - generacija pomlad 2016
StartLabs accelerator
Ran Oz, poslovni angel
StartLabs Ventures
Drugi podatki
Facebook
Twitter
Google+