Gotoky

 /2.6.2016, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016 razvijajo Gotoky – napravo za komuniciranje brez telefonskega omrežja
 

Problem

Se vam je že zgodilo, da v trenutku, ko ste želeli nekomu poslati sporočilo ali ga poklicati, tega niste mogli storiti? Pametni telefon je ostal brez signala. Sredi mesta je to lahko predvsem nadležno, druga zgodba pa je, če se vam to pripeti sredi narave, ko ste sami ali celo poškodovani. Nič več nadležno, temveč grozljivo. 
 

Rešitev

Gotoky je naprava za komuniciranje, ki ne potrebuje telefonskega omrežja, saj kombinacija programske in strojne rešitve omogoča ‘off-grid’ komunikacijo - komunikacijo brez telefonskega omrežja. Na voljo je za večino pametnih telefonov, tako sistem android kot tudi iOS. Z Gotoky-jem se uporabniki lahko pogovarjajo, pošiljajo in sprejemajo podatke, locirajo prijatelje na prednaloženih zemljevidih, se po njih orientirajo ali pošiljajo svoje GPS koordinate. V primeru nesreče uporabnik aktivira oddajnik lokacije v sili, ki pošilja signal vsem uporabnikom Gotoky-a v bližini.
 

Ekipa

Ekipo sestavljaja šest izkušenih podjetnikov in startuperjev, vsak z več kot 10 let izkušenj in znanj na svojem področju. Velika prednost ekipe je tudi podrobno razumevanje marketinga in trga širše.
 

Slogan

Gotoky – ‘off-grid’ komunikacija za bolj povezan in varnejši svet!

 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016

GoToky | Start:up Slovenia 2016 finalist from SAMINO on Vimeo.

 
 

Kontaktni podatki

Direktor: Denis Lončar
E-email: denis@gotoky.com 
Spletna stran: Gotoky.com
 

Povezave

Vir slik: Gotoky

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Denis Lončar
Inovativni izdelki
Gotoky
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: Gotoky.com
Leto ustanovitve: 2015