Ulla Labs

 /2.6.2016, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016 razvijajo Ulla - pametni opomnik za pitje vode.  
 

Problem

Akademske raziskave kažejo, da 65 % odraslih v razvitem svetu dnevno ne popije zadostne količine vode. Kar 80 % jih dan preživi na srednji ravni dehidracije, kar povzroča slabše počutje, glavobole, zmanjšuje koncentracijo, pospešuje izčrpanost in upočasnjuje prebavo. Med več kot 120.000 anketiranci v raziskavi, ki jo je izvedla ekipa Ulla Labs jih je 61 % potrdilo, da na pitje vode pozabijo zaradi prezaposlenosti.
 

Rešitev

Ulla je pametni opomnik za redno pitje vode, ki ga namestimo na katerikoli kozarec ali steklenico. Vgrajene LED diode z vizualnimi signali uporabnike prek optimalnega hidracijskega intervala spodbujajo, da popijejo kar dvakrat do trikrat več vode, kot bi jo sicer, številni senzorji pa zaznavajo prisotnost uporabnika ter intervale pitja. Prednosti pred konkurenčnimi rešitvami so njena enostavna uporabniška izkušnja, prilagodljivost na različne kozarce in stekleničke ter cenovna dostopnost.  
 

Ekipa

Soustanovitelja podjetja Ulla Labs sta začela sodelovati pred šestimi leti, ko sta zasnovala uspešno mobilno aplikacijo DietPoint, ki jo je do danes preneslo že več kot pet milijonov uporabnikov. Ekipo sta okrepila še s prekaljenim tehnološkim strokovnjakom in izkušenimi zunanjimi poslovnimi ter tehnološkimi mentorji. Prav vsi člani ekipe pa se ponašajo z bogatimi mednarodnimi referencami s področja start-upov.
 

Slogan

Ulla – pametni opomnik za redno pitje vode!  

 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016

Ulla | Start:up Slovenia 2016 finalist from SAMINO on Vimeo.

 

Kontaktni podatki

Direktor: Damjan Malis
E-mail: damian@ulla.io 
Spletna stran: www.ulla.io
 

Povezave

Vir slik: Ulla.io

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Damjan Malis
Inovativni izdelki
Ulla
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: Ulla.io
Leto ustanovitve: 2016