VinTech

 /2.6.2016, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016 razvijajo AroMax sistem - inovativen sistem, ki vinarjem omogoča koriščenje polnega potenciala vinskih arom na naraven način. 


Problem

Pri pridelavi vina prihaja v procesu fermentacije do izgubljanja vinskih arom, kar povzroča oslabljen aromatski profil vina in slabše senzorične lastnosti. Zaradi izgube arom lahko vinar trenutno izkoristi le del potenciala svojih vin, kar se pozna na končni kvaliteti in bistveno nižji ceni. Izguba dela vinskih arom predstavlja globalen problem, ki v vinarski tehnologiji še nima prave rešitve.
 

Rešitev

Sistem AroMax je tehnološka inovacija, ki vinarjem omogoča maksimizacijo aromatskega potenciala vina, na popolnoma naraven način, saj vino le obogati z lastnimi aromami, ki bi se sicer v procesu fermentacije v veliki meri izgubile. Poleg samega ohranjanja arom, pa AroMax omogoča tudi pridelavo vina pri višjih temperaturah fermentacije, ki zagotavljajo intenzivnejše delovanje kvasovk in s tem izdatnejšo produkcijo vinskih arom. Z uporabo AroMax-a lahko vinar tako na enostaven in naraven način bistveno izboljša polnost, kakovost in končno vrednost svojega vina.
 

Ekipa

Srce inovacije je know-how, ki ga zagotavlja izkušena ekipa vrhunskih strokovnjakov s področij kemijskega, procesnega in strojnega inženirstva, z dolgoletnimi izkušnjami na področju enologije ter vinogradništva. Med drugim gre za vodilne strokovnjake iz Instituta Jožef Stefan in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Ekipa pri razvoju inovacije že sodeluje s priznanimi slovenskimi in tujimi proizvajalci vina.
 

Slogan

AroMax – izkoristite celoten potencial vašega vina!

 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016

VinTech | Start:up Slovenia 2016 finalist from SAMINO on Vimeo.

 

Kontaktni podatki

Direktor: Miha Kavčič
E-mail: info.vintech15@gmail.com 
Spletna stran: /
 

Povezave

Vir slik: theculinarycook.com

 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Miha Kavčič
Inovativni izdelki
The AroMax system
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: /
Leto ustanovitve: 2015