Blub blub

 /2.6.2016, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016 razvijajo aplikacijo Blub Blub za spremljanje razvoja in terapije govora otroka. 
 

Problem

Tablični računalniki so digitalne varuške za celo generacijo otrok. Eden od sedmih staršev svojemu otroku na dan dovoli tudi več kot štiri ure uporabe svoje pametne naprave. 40% otrok zna uporabljati tablico preden spregovori. Porast uporabe pametnih naprav pri otrocih je po nekaterih študijah kriva za 70% skok v pojavljanju težav pri razvoju govora pri otrocih. Eden od štirih otrok (ali 230 milijonov po svetu) potrebuje pomoč pri normalnem razvoju govora, na žalost pa ni dovolj govornih terapevtov, ki bi zadovoljili povpraševanje. Na prvo evalvacijo nekateri otroci čakajo tudi do dve leti.
 

Rešitev

Blub Blub je rešitev sestavljena iz več aplikacij za samopomoč in naročilo storitve, ki povezuje starše z govornim terapevtom. Otrok na aplikaciji spremlja in oponaša vedenje in gibe sovrstnikov. Uporablja zrcaljenje, igro vlog, izkušnjo pa nadgrajujejo nalepke in zabavni videi.
 

Ekipa

Ekipo sestavljajo štirje izkušeni startupovci, ki so k sodelovanju privabili več govornih terapevtov iz Slovenije in tujine, pridobili pa so tudi že prvo angelsko investicijo. Trije člani ekipe so imeli v otroštvu govorno napako, zaradi katere so jih sovrstniki dražili, zato so še toliko bolj razumeli problem s katerim se srečujejo tako otroci kot tudi njihovi starši.
 

Slogan

Blub Blub – storitev za razvoj govora otroka in terapijo na daljavo

 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016


Kontaktni podatki

Direktor: Jernej Fužir
E-mail: jernej.fuzir@gmail.com 
Spletna stran: Blub Blub

 

Povezave

Vir slik: Blub Blub

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Jernej Fužir
Inovativni izdelki
Liba
Blub Blub
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: Blub Blub
Leto ustanovitve: 2016