45HC

 /2.6.2016, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Finalisti tekmovanja Start:up leta 2017 razvijajo spletno platformo 45HC.com za enostavno naročanje ladijskih prevozov.


Problem

Manjši uvozniki, ki uvozijo do 100 kontejnerjev letno, navadno niso zanimivi za velika logistična podjetja. Zato se pri iskanju logističnih rešitev pogosto soočajo s kompleksnimi sistemi naročanja in višjimi cenami, manjšo izbiro ter daljšim čakanjem na ponudbo.
 

Rešitev

Spletna platforma 45HC.com za enostavno rezerviranje kontejnerjev podjetjem omogoča rezervacijo kontejnerskega transporta v zgolj 60 sekundah. Stranke imajo popoln pregled nad stroški prevoza različnih prezovnikov, stroški zavarovanja in katerimi koli ostalimi stroški. Platformi 45HC.com zaupa že več kot 170 podjetij iz Avstrije, Nemčije, Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Grčije, ki ji dajejo prednost pred konkurenco. Stranke pa lahko dodatno naročijo tudi kontrolo kvalitete, ki je velika težava manjših uvoznikov.
 

Ekipa

Ekipo start-upa 45HC sestavljajo soustanovitelji Štefan Kukman (CEO), Primož Kopač, Janez Kranjc ter zaposleni s področja prodaje, IT, marketinga, procesov in komuniciranja. Leta izkušenj, ki so jih pridobili na področju logistične industrije, tudi kot zunanji svetovalci, so jim v izjemno pomoč pri razvoju platforme. Lani so prejeli investicijo Poslovnih Angelov Slovenije, osvojili prvo mesto na EBAN Winter University v Zagrebu, trenutno pa so v dogovorih o sodelovanju z več zainteresiranimi partnerji.
 

Slogan

45HC.com – Varno, Zanesljivo, Enostavno, Hitro.
 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2017


Kontaktni podatki

Web: www.45hc.com
E-mail: info@45hc.com
 

Povezave

Vir slik: 45HC.com

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Štefan Kukman
Primož Kopač
Janez Kranjc
Inovativni izdelki
45HC.com
Vključenost v programe
Start:up leta, ABC Accelerator
Drugi podatki
Spletna stran: 45HC.com
Leto ustanovitve: 2016