SBT

 /1.10.2015, Avtor: Urban Lapajne
 
Ekipa Silver Bullet Risk je razvila orodje za upravljanje tveganj in odločanje, ki rešuje problem celovitega upravljanja tveganj v podjetju in pomaga vodstvu voditi podjetje s sprejemanjem boljših odločitev. Poda jim informacije o težavah in priložnostih, ki lahko bistveno vplivajo na poslovanje podjetja. Lahko prepreči propad podjetja, ali pa jim 2-3 x poveča EBITDA.

Problemi, ki so jih identificirali, ne samo v Sloveniji temveč tudi pri poslovnih okoljih v tujini, da  vodstvo, uprava ter nadzorni svet, lastniki, notranji in zunanji revizorji nimajo celovitega pregleda nad ključnimi tveganji v organizaciji in morebitnimi posledicami odločitev vodstva. Poročila o tveganjih niso podprta s finančnimi vplivi na samo organizacijo. V organizacijah nimajo ustrezne informacijske in metodološke podpore pri svojem delu, temveč večinoma uporabljajo preglednice kot edino orodje za obravnavo tveganj v organizaciji. S tem je njihovo delo zamudno, nepregledno, ni mogoče zagotavljati revizijskih sledi in preverjanja zgodovine, priprava celovitih poročil na podlagi enovite metodologije pa praktično nemogoča. 

Rešitev je namenjena vodstvu, risk managerjem, lastnikom poslovnih procesov in revizorjem, lastnikom, nadzornem svetu, ki tako dobijo dober vpogled v drobovje organizacije. Ciljajo na srednja in velika podjetja v EU in ZDA, najprej pa se bodo fokusirali na energetski sektor.

Trenutno imajo 5 kupcev, podpisanih pogodb - Silver partnerjev (alfa strank), s katerimi imajo dogovor o povratnih informacijah. Intenzivno iščejo kupce v Sloveniji, hkrati pa vzpostavljajo prodajni sistem v D-A-CH regiji, ki bo ključni fokus v naslednjem letu. 

Največji izziv vidijo ravno v vstopu na tuje trge, od konkurence pa so drugačni, ker združujejo vsa tveganja na enem mestu, jih finančno ovrednotijo, so hitri in rešitev pa je lahka za namestitev. Ekipa je kompetentna in multidisciplinarna, razvili so inovativne algoritme in metodologija. Njihov cilj je najti strateškega partnerja do junija 2016. 

 
Avtor vsebine: Urban Lapajne,
koordinator dogodkov
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Igor Zgonc
Božo Recko
Luka Ločniškar
Drugi podatki
Leto ustanovitve: 2015
Vključenost v programe
Start:up leta