Intervju z startupovcem

Primož Grajžl
/1.9.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
Primož Grajžl, soustanovitelj start-upa MedicoApps, ima večletne izkušnje z razvojem zahtevnih računalniških sistemov ter vodenjem ekip, zdaj pa vodi podjetje za razvoj diagnostičnih naprav, orientirano v razvoj pametne ure FlySentinel za pilote.
Primož Grajžl, CEO in ustanovitelj start-upa MedicoApps, ima večletne izkušnje z razvojem zahtevnih računalniških sistemov ter vodenjem ekip. Po končanem študiju računalništva je sedem let sodeloval pri razvoju velikih trgovinskih sistemov. Med drugim je sodeloval tudi pri razvoju samopostrežnih blagajn v laboratorijih podjetja IBM v Raleigh, ZDA. Leta 2014 je skupaj z dr. Poglajnom ustanovil podjetje za razvoj diagnostičnih naprav, ki je orientirano predvsem v razvoj pametne ure FlySentinel za nadzor zdravja pilotov.
 
Zakaj in kako vas je potegnilo v podjetništvo?
Podjetništvo imamo v družini nekako v genih. Zanimalo me je že med študijem, tako da sem poleg podjetja MedicoApps soustanovitelj še dveh start-up podjetij. Sicer pa me je v podjetniške vode pritegnilo predvsem aktivno, razgibano življenje in želja po ustvarjanju nekaj novega.
 
Če bi takrat imeli izkušnje in znanja, kot jih imate danes, ali bi se še enkrat odločili za to pot? Bi naredili kaj drugače?
Z današnjimi izkušnjami bi bila ta pot predvsem lažja in hitrejša. Podjetniška pot bi pa bila vedno moja izbira. Mogoče mi je žal samo, da zanjo nisem odločil že mnogo prej. 
 
S čim se trenutno v podjetju najbolj ukvarjate oz. kaj najbolj zaznamuje vaše start-upovsko življenje? 
Trenutno se posvečamo predvsem dokončevanju prototipa in testiranju medicinskih algoritmov. Vzporedno s tem pa gradimo ekipo, ki bo dolgoročno sestavljala jedro podjetja. Seveda pa ves čas iščemo tudi kapital za rast podjetja.
 
Kaj vas kot ekipo povezuje in motivira pri delu?
Ekipa je motiviran predvsem, ker razvijamo nekaj novega in zanimivega za svetovno tržišče. Srečo smo pa imeli, da smo se že na začetku našli ljudje z enako vizijo in željami.
 
Kaj je oz. bo ključni mejnik uspeha vašega podjetja?
Ključni mejnik bo predvsem izdelava prve serije našega produkta in nastop na slovenskem tržišču.
 
Najboljša in najslabša poslovna odločitev ali najboljši ter najslabši nasvet, ki ste ga prejeli na svoji start-up poti?
Najboljša odločitev je bila prijava oz. pridobitev investicije SK75. Najslabše odločitve so predvsem sodelovanje z nekakšnimi »kvazi« svetovalci za pridobitev investitorjev. Na svoji poti sem ugotovil in bil zelo prijetno presenečen, da so v Sloveniji podjetja, inštituti ter ljudje, ki so mladim podjetnikom pripravljeni brezplačno pomagati. Predvsem pa, da je Slovenija dobro in pozitivno okolje za razvoj podjetništva. 
 
Vaša formula oz. recept za uspeh?
Vztrajnost.

 
 
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Startup podjetje
MEDICOAPPS
Vključenost v programe
Start:up Geek House pospeševalnik, pomlad 2015
Drugi podatki
Facebook
LinkedIn