InoVine

 /1.10.2015, Avtor: Urban Lapajne
 
Proizvodnja visoko kvalitetnih penin je tehnološko zahtevna, draga in zamudna dejavnost, zaradi česar se vrhunski proizvajalci pogosto soočajo s težavami pri pravočasni obdelavi naročil in dobavi svojih penin končnim naročnikom. Hkrati je proizvodnja visoko kvalitetnih penin lahko izjemno donosna dejavnost, ki v zadnjem desetletju beleži najvišjo globalno rast v panogi proizvodnje pijač.

Podjetje InoVine je prepoznalo potencial in priložnost predvsem v skrajšanju izredno zamudnega postopka čiščenja penine, ki je predpogoj za prodajo penine na trg. Zasnovali so inovativno rešitev za hitro magnetno separacijo kvasne usedline iz steklenice penine, ki ta postopek skrajša iz sedanjih nekaj tednov na zgolj 30 minut.

Gre za inovativno rešitev MagYeast, ki lahko revolucionalizira proces proizvodnje penin, je prijazna do okolja, enostavna za uporabo in ne vpliva na končno kvaliteto penine. Z enostavno integracijo v proizvodni proces izdelovalcem penin prihrani čas in stroške ter tako omogoči povečanje donosnosti in obsega njihove proizvodnje.

Potencialne stranke so vrhunski svetovni proizvajalci visoko kvalitetnih penin, s katerimi ima podjetje že vzpostavljene kontakte, in tudi ostali proizvajalci, ki želijo pridelovati visoko kvalitetna penine, a zaradi trenutno visokih proizvodnih stroškov proizvajajo penine nižje kvalitete, ki na trgu dosegajo nižje cene in so navadno primerne predvsem za prodajo na lokalnem trgu.

Podjetje se želi pozicionirati kot mednarodno uveljavljen ponudnik visoko tehnoloških rešitev na področju procesnega inženirstva v proizvodnji pijač. Kratkoročni cilj je razvoj in komercializacija rešitve MagYeast, ki jo letos že testirajo pri zgodnjih uporabnikih. Za leto 2016 je načrtovan začetek trženja rešitve, sprva na lokalnem in regionalnem trgu, leto kasneje pa tudi širitev na glavne svetovne trge penečega vina.

 
Avtor vsebine: Urban Lapajne,
koordinator dogodkov
 
> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Marin Berovič
Uroš Pečaver
Sašo Gyergyek
Milan Vitas
Drugi podatki
Leto ustanovitve: 2015
Vključenost v programe
Start:up leta