Fieldo

 /15.10.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Fieldoo je profesionalno spletno športno omrežje, ki povezuje igralce nogometa, agente, skavte in nogometne klube. Kot visoko tehnološki produkt z naprednimi algoritmi povezuje in združuje športne profesionalce in jim pomaga pri iskanju novih priložnosti, izmenjavi znanj in povezovanju med soigralci ter ljubitelji nogometa.
 
Agenti za razvoj svojega posla nenehno oprezajo za novimi igralci, nebrušenimi nogometnimi diamanti, medtem ko igralci za prestop oz. napredek v karieri potrebujejo dobrega agenta. Gre torej za vzajemno potrebo in povpraševanje, ki jo učinkovito rešuje spletna platforma Fieldoo.
 

Vstop v najbogatejšo panogo

Fieldoo vstopa v največjo in najbogatejšo športno panogo na svetu, ki v okviru celotne športne industrije znaša 45 %. Nogometna industrija beleži konstatno rast, predvsem na nogometno manj razvitih trgih kot so ZDA, Indija in Kitajska, hkrati pa gre za največje trge na svetu.
 

Potreba po transparentnem on-line trgu

Trenutno industrija nogometnih prestopov deluje povsem "off-line", vendar zaradi recesije, ki je v zadnjih letih močno spremenila finančno strukturo malih in srednjih klubov, kaže vse večjo potrebo po urejenem, transparentnem trgu.
 

Dodane vrednosti platforme

  • Dodana vrednost platforme Fieldoo za igralce je kreiranje osebnega športnega CV-ja, spremljanje kariere in dosežkov skozi leta, obveščanje zainteresirane javnosti o njihovih nastopih in tekmah ter spremljanje svojih nogometnih prijateljev ali konkurentov.
  • Agenti in skavti pa Fieldoo uporabljajo za iskanje novih igralcev, dostop do klubov, za ustvarjanje dodatnega vira zaslužka, izgradnjo profesionalne on-line podobe, mreženje z drugimi agenti in skavti ter za razširitev svojega poslovanja na globalne trge brez fizične prisotnosti.
  • Fieldoo.com je nišni ”marketplace”, ki prednost pred konkurenco dosega z inovativnim poslovnim modelom in rangiranjem oz. socialno komponento, ki s pomočjo algoritmov centraliziran skupek podatkov pretvarja v družbeno omrežje, v katerem posameznik nadzoruje in vpliva na svoj uspeh.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: Fieldo d.o.o., Mivka 25, 1000 Ljubljana
Email: klemen@fieldoo.com
Spletna stran: http://www.fieldoo.com/
Članstvo v SIO: / 
 
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Klemen Hosta, direktor
Andraž Škori, tehnični direktor
Investitorji
Andrey Zubitsky
SPS SK200 - generacija pomad 2015
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn