Intervju z startupovcem

Polona Perhoč
/8.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
Polona Perhoč, ekonomistka z bogatimi izkušnjami pri uveljavljanju blagovnih znamk, vodi ekipo Safe Cover, motivira pa jo zadovoljstvo uporabnikov produkta.
Jedro ekipe podjetja Safe Cover, prejemnika investicije SK50, predstavljata partnerja Polona Perhoč in Miha Merlak. Polona je ekonomistka z bogatimi izkušnjami pri uveljavljanju blagovnih znamk ter organizacijskimi znanji, skrbi za nemoten razvoj in poslovno uspešnost podjetja. Miha Merlak, po izobrazbi elektronik, pa skrbi za tehnični napredek v podjetju. Pravita, da ju pri delu najbolj motivira uspeh in zadovoljstvo uporabnikov. Menita, da je finančni uspeh sicer prav tako pomemben, vendar ga postavljata v drugi plan.
 
Kaj trenutno najbolj zaznamuje vaše startupovsko življenje?
Trenutno naše delo najbolj zaznamuje premalo časa za izvedbo vseh aktivnosti. Start-up pa sam po sebi pomeni neprespane noči, nenehen razvoj, sestanki, trženje. V prvi fazi je za nas najpomembnejša aktivnost iskanje poslovnih partnerjev, ki nam bodo omogočili distribucijo in prepoznavnost našega izdelka. Tako bomo lahko s končnim izdelkom vstopili na že pripravljen trg.
 
Najboljši in najslabši nasvet, ki ste ga prejeli na svoji startup poti?
Najboljši nasvet je zagotovo uskladitev poslovnega modela, najslabši pa verjetno ta, da je Slovenija primerljivo testno okolje.
 
Kaj je za vas merilo uspeha?
Uspešni bomo, ko bodo našo rešitev poznali skoraj vsi uporabniki napitkov v pločevinkah, naš izdelke pa bo nameščen na vsako 1.000 pločevinko.
 
Največja napaka ali najslabša odločitev, ki ste jo sprejeli? Kaj pa najboljša poslovna odločitev do zdaj?
Največja napaka je, da smo poskušali vršiti prodajo prek komercialistov. Najboljša poslovna odločitev do sedaj pa je razvoj lastnega sistema tiskanja na izdelek z živilskimi barvami, kar nam je omogočilo branding izdelkov in odprl nov segment prodaje.


 
 
   Podporno okolje

Član: Ljubljanski univerzitetni inkubator
Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Startup podjetje
Safe Cover
Vključenost v programe
Start:up Geek House pospeševalnik, generacija 2014
Drugi podatki
Facebook
LinkedIn