Intervju z startupovcem

Mitja Poljšak
/16.2.2015, Avtor: Elvisa Basailović
Mitja Poljšak, CEO in soustanovitelj startupa Pricejet, je vsestranski programer, vizionar in dober poznavalec trga spletnih in mobilnih rešitev.
Mitja Poljšak je CEO in soustanovitelj startupa Pricejet, ki s spletno platformo PricePilot pomaga ponudnikom storitev optimalno zasesti svoje razpoložljive kapacitete prek on-line rezervacijskega sistema. Njegove dosedanje delovne izkušnje in znanja, ki jih je pridobil v času dela v različnih mednarodnih start-upih, kot sta Peerindex.com in GoCarShare.com, kot tudi v Dlabs.si in Mimovrste.si, so ga izoblikovale v vsestranskega programerja, vizionarja in dobrega poznavalca trga spletnih in mobilnih rešitev.
 
Kaj trenutno najbolj zaznamuje vaše startupovsko življenje?
Trenutno nas najbolj zaznamuje slaba vest ob porabi časa za vse, kar ni neposredno povezano s produktom, našimi kupci in strankami. Opraviti moramo tudi vrsto administrativnih del, ki kradejo čas zares pomembnim nalogam, a jih je prav tako treba narediti. Ves čas razmišljamo, kako bi se organizirali bolj učinkovito.
                              
Kaj je najpomembnejše področje, s katerim se v podjetju trenutno ukvarjate? 
Delujemo na več področjih hkrati in vsa so pomembna: testiranje produkta in odprava napak, razvoj manjkajočih funkcionalnosti, priklop prvih strank, iskanje novih kupcev, zaposlovanje, iskanje nadaljnjih virov financiranja.
 
Najboljši in najslabši nasvet, ki ste ga prejeli na svoji startup poti?
Prejeli smo dva nasveta znanih in uspešnih podjetnikov. Prvi je, da ne moreš biti uspešen podjetnik, če ne delaš stvari 100 %. Drugi nasvet pa pravi, da nikoli ne zapusti službe, dokler ne zaslužiš dovolj za svojo plačo. Kateri je boljši, še preverjamo.
 
Največja napaka ali najslabša odločitev, ki ste jo sprejeli? Kaj pa najboljša poslovna odločitev do zdaj?
Največja napaka je bilo predolgo odlašanje pred predstavitvijo ideje potencialnim investitorjem. Najboljša odločitev do sedaj pa je bila prijava na razpis SK50, ki nam je zagotovila dovolj sredstev, da lahko na razvoju ideje delamo polni delovni čas.
 
Vaša formula/recept za uspeh?
Drži se zastavljene strategije.


 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Startup podjetje
Pricejet
Vključenost v programe
Start:up Geek House pospeševalnik, generacija 2014
Drugi podatki
Facebook
LinkedIn