Intervju z startupovcem

Aleksandar Marković
/6.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
Aleksandar Marković, ki ima večletne izkušnje v plastikarnah, kot CEO podjetja NP3 razvija nove generacije nizkocenovnih nanokompozitnih materialov.
Aleksandar Marković, soustanovitelj in CEO podjetja NP3, ima več kot 10 let izkušenj v plastikarnah kot vodja kakovosti ter večletne izkušnje v testiranju in poznavanju plastike. Leta 2014 je skupaj s Tomažem Krčem, dobitnikom nagrade Srebrni list za inovativne ideje in osebo, ki ima večletne izkušnje v pripravi tehnične dokumentacije ter vodenju projektov, ustanovil podjetje, ki danes razvija nove generacije nizkocenovnih nanokompozitnih materialov.
 
Kaj trenutno najbolj zaznamuje vaše startupovsko življenje? 
Najbolj ga zaznamujejo nenehna potovanja, predstavitve podjetja in produkta potencialnim strankam, aktivno iskanje strank, neprespane noči in usklajevanje projektov in dela s časom, ki nam ga zmanjkuje. Morali bomo podaljšati delovni teden za kakšen dan, da lahko postorimo vse.

Kaj vas kot ekipo povezuje in motivira pri delu?
Kot ekipo nas povezujejo enake ideje, dopolnjevanje naših izkušenj ter prijateljstvo.
 
Kaj je najpomembnejše področje, s katerim se v podjetju trenutno ukvarjate?
Trenutno širimo proizvodnjo na brizganje plastike, v začetku leta 2014 pa pričnemo s proizvodnjo lastnega nanokompozitnega materiala.
 
Kaj je vaš ključni mejnik uspeha? Uspešni boste, ko …
Ko zaključimo s prvim delom naših načrtov, postanemo še bolj prepoznavni in se razširimo v tujino.
 
Najboljši in najslabši nasvet, ki ste ga prejeli na na svoji startup poti?
Ne ravnamo se ravno po nasvetih in sami iščemo nove sodobne poslovne modele, jih povzemamo od najboljših in malce prilagodimo. Svet je v fazi nenhenega spreminjanja - zakonitosti trga, poslovnih modelov, ki veljajo danes in so jutri že zastarela, tako, da je potrebno nenehno prilagajanje.

Vaša formula/recept za uspeh?
Kar delaš, delaj z veseljem, in počni to, kar dobro poznaš. Zaradi dela naj ne trpi družina, razporedi delovni čas tako, da lahko preživiš čas z njo, saj ti daje energijo in motivacijo za nadaljnje delo.


 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Startup podjetje
NP3
Vključenost v programe
Start:up Geek House pospeševalnik, generacija 2014
Drugi podatki
LinkedIn