Modri planet

 /5.1.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Podjetje Modri planet je za potrebe geodetskih podjetij razvilo celosten sistem za zajemanje prostorskih podatkov iz zraka in njihovo obdelavo ter pretvorbo v natančne 3D modele. Rešitev je sestavljena iz brezpilotnega letalnika (dron), ki iz zraka fotografira izbrani teren, in fotogrametričnega programa 3Dsurvey, ki tako pridobljene 2D fotografije s pomočjo algoritmov računalniškega vida pretvori v natančne ortofoto načrte, oblake točk in digitalne 3D modele terena.
 

Problem in uporabna vrednost

V podjetju Modri planet poudarjajo, da je program 3Dsurvey razvit ”od geodetov za geodete”, saj jim omogoča popolnoma avtomatsko obdelavo podatkov in hitro, enostavno ter učinkovito poizvedovanje in zajemanje podatkov o prostoru. Vsakodnevno delo geodetov je tako močno olajšano, s pridobljenimi podatki pa lahko izdelujejo gradbene načrte, geodetske izmere, preučujejo poplavna in druga potencialno nevarna območja kar iz zraka ali denimo izračunajo prostornino nasutega ali izkopanega materiala.
 

Konkurenčne prednosti

Tekom razvoja je ekipa Modri planet izdelala prek 200 projektov, s pomočjo katerih je spoznala resnične potrebe geodetov in jih implementirala v program, hkrati pa ga nadgradila z določenimi funkcionalnostmi, kot so izračun volumna, avtomatizirana izmera oslonilnih točk, izris vertikalnih profilov, poizvedovanje po višini na oblaku točk, popravljanje digitalnega modela terena in druge, ki jih konkurenčni produkti ne vsebujejo.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: MODRI PLANET d.o.o., Vojkova cesta 45, 1000 Ljubljana
Spletna stran: http://www.3dsurvey.si/ 
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Tomaž Izak, direktor
Marko Mesarič, marketing
Vid Peterman, razvoj
Investitorji
Zlobec Vukšinić Maria
SPS SK200 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
LinkedIn