Chipolo

 /5.1.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Chipolo je pameten dizajnerski obesek, ki uporabnikom pomaga iskati oziroma najti pomembne založene ali izgubljene stvari, kot so ključi, denarnica, računalnik ali torbica, z njim pa lahko opremimo tudi otroka ali hišnega ljubljenčka.
 

Problem in uporabna vrednost

Iskanje pozabljenih, založenih ali izgubljenih ključev, telefona, denarnice ... je stresno in časovno zamudno početje. Še bolj neprijetno pa je, če teh predmetov ne najdemo. To je ključni problem, ki ga rešuje obesek Chipolo. Tega enostavno pripnete, prilepite ali položite v oz. na izbrane predmete, obesek se prek Bluetooth 4.0 povezave poveže z mobilnim telefonom, nato pa prek brezplačne mobilne aplikacije spremljate njegovo oddaljenost oz. mu naročite, naj zaigra, da predmet lažje najdete. Aplikacija vas tudi obvesti, če se obesek oddalji izven dometa oz. se vanj vrne.

 

 
Na pametni telefon je mogoče priključiti devet predmetov, opremljenih s Chipolo obeskom. Z njim lahko poiščemo tudi izgubljeni ali založeni pametni telefon – obesek stresemo in telefon začne zvoniti, če se nahajamo v dometu 60 metrov. Iskanje predmetov izven omenjenega dometa pa omogoča omrežje Chipolo Network, saj v primeru, ko se nek drug uporabnik Chipola znajde v bližini izgubljenega obeska, aplikacija mesto izgubljenega predmeta samodejno sporoči lastniku obeska.
 

Konkurenčne prednosti

Prednosti obeska Chipolo pred tekmeci je najbolje razvidna iz spodnje primerjalne tabele:


 

Uspeh na Kickstarter platformi

Obesek Chipolo je oktobra 2013 na platformi množičnega financiranja Kickstarter zbral več kot 297.000 dolarjev. Podprlo ga je več kot 5.300 uporabnikov, zastavljeni cilj 15.000 dolarjev pa so zbrali v pičlih 17 urah. Od zbiranja prednaročil in kasneje naročil je podjetje Chipolo od decembra 2013 do septembra 2014 prodalo več kot 40.000 produktov. Od vgrajene analitike v aplikacijo v februarju 2014 pa produkt redno uporablja več kot 15.000 uporabnikov po vsem svetu.

 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016

Chipolo | Start:up Slovenia 2016 finalist from SAMINO on Vimeo.

 

Kontaktni podatki   

Naslov: Chipolo d.o.o., Cesta 1. maja 83, 1430 Hrastnik
Spletna stran: https://www.chipolo.net/ 
Članstvo v SIO: RCR Zasavje 
 
   Podporno okolje

Član: RCR Zasavje
RCR je regionalna razvojna agencija, ki usklajuje interese na področju regionalnega razvoja, gospodarstva, spodbujanja podjetništva in razvoja človeških virov v regiji Zasavje. S sodobnim razvojno podpornim okoljem spodbuja gospodarski razvoj novonastalih in obstoječih podjetij v regiji. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Ustanovitelji:
Zelenšek Primož, direktor
Jevševar Tadej
Plaskan Domen
Zdovc Jure
Barovič Domen
Jančič Alan
Reggi Andreas Luka
Investitorji
Tone Stanovnik
SPS SK200 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn