NERVteh

 /5.1.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Zetadrive simulator vožnje, ki ga razvija podjetje NERVteh, voznika postavi v resnično okolje in s pomočjo naprednega nevrološkega profiliranja zbira njegove biometrične in nevrološke podatke.  Analiza teh podatkov voznikom pomaga, da se izboljšajo v situacijah, kjer so slabo odreagirali. Simulator vožnje Zetadrive se želi uveljaviti kot popolno izobraževalno orodje, ki posnema resnično vozilo in realistično cestno okolje, pomaga izboljšati varnost vožnje oz. kulture v prometu in dolgoročno zmanjšati tudi število cestnoprometnih nesreč.
 

Problem in uporabna vrednost

Na cestah vsak dan umre več kot 3.300 ljudi. Izobraževanje voznikov in izboljšanje cestne kulture bi število smrtnih žrtev lahko močno zmanjšalo. Voznik se na simulatorju Zetadrive lahko popolnoma zatopi v izkušnjo vožnje v virtualni resničnosti, ki pomaga zbirati zanesljive biometrijske meritve, ki voznikom pomagajo pri izboljševanju oz. treningu varn(ejš)e vožnje.
 
Simulator Zetadrive vključuje tako programsko kot strojno opremo. Strojna oprema vključuje prave sestavne dele avtomobila in gibalno platformo, ki uporabniku nudi še bolj realistično izkušnjo vožnje. Glavni cilj programske opreme pa je zbrati statistične meritve uporabnika ali kandidata, natančno določiti njegove šibke točke, nato pa ga primerno trenirati, dokler jih ne odpravi.
 

Konkurenčna prednost

V primerjavi s konkurenco simulator Zetadrive voznika postaviti v resnično okolje, zbira biometrične in nevrološke podatke, jih analizira in usmerja voznika pri nadaljnjem treningu. Visokokakovosten dizajn je delo svetovno priznanega dizajn studia GIGOdesign.
 
Za inovativno platformo gibanja, ki simulira površino ceste, in vzmetenje avtomobila je Univerza v Ljubljani podjetje Nervteh nagradila za inovacijo, prejeli pa so tudi številne druge nagrade na različnih start-up tekmovanjih in natečajih.
 

Kupci in poslovni model

Simulator vožnje Zetadrive avtomobilski industriji zagotavlja visoko prilagodljiv produkt, ki se lahko uporablja tako za marketing kot za raziskave in razvoj, istočasno pa ponuja visokotehnološko orodje za testiranje novih inteligentnih varnostnih tehnologij.
 
Zetadrive lahko postane tudi ključno orodje zavarovalnic, ki želijo ovrednotiti stanke in zbirati statistične demografske in geografske podatke. Podjetje bo kupcem zaračunavalo končni produkt, velike statistične podatke, genetske algoritme, hkrati pa jim bo zagotovilo tudi možnost najema. 
 

Kontaktni podatki  

Naslov: NERVteh d.o.o., Kidričeva ulica 118, 1236 Trzin
Spletna stran: www.zeta-drive.com
Članstvo v SIO: Ljubljanski univerzitetni inkubator 
 
   Podporno okolje

Član: Ljubljanski univerzitetni inkubator
Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Matej Vengust, direktor
Valentina Lacovich, soustanoviteljica
David Možina, marketing in dizajn
Jaka Simonič, programiranje 
Jernej Dolinšek, tehnični dizajn 
Jaka Sodnik, programiranje 
Investitorji
Pospeševalnik DsgnFwd
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn