SETRAN PLUS

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Notranjo pasivno klimatsko napravo Airtower, ki ohladi prostor do 10 m² in za porabo potrebuje 2W, uporabniku zmanjša porabo električne energije za hlajenje za več kot 90%, je razvilo podjetje Setran Plus. V primerjavi s klasično klimatsko napravo, Airtower porabi tisočkrat manj električne energije za delovanje, je popolnoma neslišen in je enostavno prenosljiv. Ne potrebuje zunanje enote in montaže ter ne izsušuje zraka.
 

Problem in uporabna vrednost

Airtower bo znižal svetovno porabo elektrike za hlajenje prostorov in drastično spremenil načine hlajenja stavb. Predstavlja pametno in okolju prijazno rešitev, ki je trajnostna in v skladu z EU smernicami o učinkoviti rabi energije. V preteklih mesecih so bili nagrajeni kot najboljša inovacija start-up podjetja s strani Slovenskega foruma inovacij ter na Smart City Expo v Barceloni prejeli priznanje za uvrstitev med 10 najboljših inovacij v letu 2014.
 

Konkurenčna prednost

Trenutni sistemi hlajenja z uporabo kompresorjev, ki ločujejo hlad od toplote in porabljajo ogromne količine elektrike, bodo nadomestili z visoko toplotno kapacitivnimi produkti, ki bodo upoštevali naravno gibanje temperature med dnevom in nočjo, ga zmanjšali ter s tem znižali porabo elektrike. Ko bodo ljudje uvideli širšo sliko in spoznali zmoto "instant hlajenja" z visoko potrošnjo elektrike, bodo stroški in poraba bistveno nižji.  
 

Poslovni model in kupci

Prodajajo končni izdelek Airtower, ki pa ga je mogoče tudi najeti preko ESCO modela. To pomeni, da z znižanjem stroškov obratovanja trenutnih naprav poplačujete leasing oz. najem njihovih naprav in s tem pridete do energetsko učinkovitega objekta v roku od 3 do 5 let, odvisno od lokacije in posebnosti vašega objekta.
 

Kontaktni podatki

Naslov: SETRAN PLUS d.o.o., Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana
Spletna stran: http://coolinginno.com/
Email: rok.loncaric@coolinginno.com
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana
 


 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Rok Lončarič, CEO
Srečko Knežević, vodja razvoja
Tomaž Potrč, UX
Investitorji
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
LinkedIn