PricePilot

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Spletna platforma PricePilot ponudnikom storitev, kot so frizerski in kozmetični saloni ali diagnostični centri, pomaga, da s ponudbo on-line rezervacij po spremenljivih dinamičnih cenah, zasedejo svoje razpoložljive kapacitete. Uporabnikom storitev pa omogočajo samopostrežno in zasebno izbiro storitev ter vnaprejšnjo informacijo o ceni željene storitve.
 

Produkt in uporabna vrednost

PricePilot pomaga ponudnikom storitev zapolniti proste kapacitete in s tem povečati dobičkonosnost. Veliko salonov je ob dopoldnevih še vedno na pol praznih, veliko dragih aparatur v diagnostičnih centrih sameva. Na drugi strani končnim kupcem - potrošnikom, omogočajo popolnoma samopostrežno in zasebno izbiro storitev ter vnaprejšnjo informacijo o ceni željene storitve. Dostikrat je ljudem nerodno preveriti, koliko stane posamezna storitev ali zahtevati drugega izvajalca in ne tistega, ki se oglasi na telefon.
 
Rešujejo tudi probleme, ki jih danes poskušajo bolj ali manj neuspešno reševati z uporabo spletnih kuponov, kjer v drobnem tisku ponavadi omejijo veljavnost ugodnosti samo na določene dopoldanske ure ob predhodni najavi. Hkrati uporaba kuponov stigmatizira uporabnike kot “škrte”, “revne” in podobno. Če v restavraciji mahaš s kuponom, se ne počutiš najbolje, če pa si kupil on-line letalsko vozovnico za 1 €, se med ostalimi potniki počutiš odlično.
 

Konkurenčna prednost

Glavna konkurenca so vsi ostali ponudniki spletnih rezervacij. Prednost platforme Pricejet je naravnejši in bolj samopostrežen rezervacijski proces, zavezanost naprednemu dinamičnemu nastavljanju cen ter avtomatizirano lokalno spletno oglaševanje.
 

Poslovni model in kupci

Uporabniki bodo plačevali pavšalni mesečni najem platforme za nastavljanje cen in rezervacije terminov, ki se razlikuje glede na velikost ponudnikov storitev in stopnjo avtomatizacije oglaševanja.

Prvi odzivi so odlični, zato nimajo težav pri iskanju prvih ponudnikov. A pravo vrednost produkta bodo lahko izmerili šele čez nekaj mesecev, ko bodo ti prvi ponudniki storitve morali začeti plačevati. Preizkusno obdobje je namreč brezplačno.
 

Kontaktni podatki

Naslov: PRICEPILOT d.o.o., Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica
Pisarna: Pot za Brdom 102 (stavba H), 1000 Ljubljana
Email: mitja@pricepilot.io
Spletna stran: http://pricepilot.io
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Mitja Poljšak, CEO
Jure Poljšak, prodaja
Jošt Novljan, strojno učenje
Investitorji
Jugoslav Petković
Erik Lorenz
SPS SK50 - generacija jesen 2014