NP3

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Podjetje NP3 se ukvarja s 3d tiskanjem, 3d skeniranjem in 3d modeliranjem ter razvija nove generacije nizkocenovnih nanokompozitnih materialov. Razvili so inovativen način spajanja plastike in nove generacije aditivov, imenovanih nanocevke. Tako bodo izboljšali mehanske lastnosti polimernih materialov, jim podaljšali življenjsko dobo ter jih s tem naredili tudi manj obremenjujoče za okolje. Njihov prodajni izdelek je pripravljena mešanica, ki je več kot 98% cenejša od primerljivih visokotehnoloških materialov, s katero bodo izboljšali tudi material za 3d tiskanje in omogočili njegov prodor na trg maloserijske proizvodnje.
 

Problem in uporabna vrednost

Poleg vseh dejavnosti 3d tiska, 3d skeniranja, 3d modeliranja, designa in brizganja plastike, njihov razvoj bazira na razvoju nove generacije nizkocenovnih nanokompozitnih materialov. Kljub trendom naravnih materialov, je dejstvom, da je plastika material prihodnosti. Z njihovim razvojem nove generacije polimernih materialov bodo izboljšali mehanske lastnosti polimernih materialov, jim podaljšali življenjsko dobo in jih s tem naredili tudi manj obremenjujoče za okolje.
 

Konkurenčna prednost

Nanokompozitni materiali so prisotni že nekaj časa na tržišču, a so cenovno nedostopni. Kilogram tovrstnega materiala danes lahko stane tudi nekaj tisoč evrov, medtem ko je njihova rešitev dostopna za vse projekte.
 
Rešitev je inovativni način spajanja plastike in nove generacije aditivov imenovanih nanocevke. Prodajni produkt je pripravljena mešanica, ki je več kot 98% cenejša rešitev od primerljivih visokotehnoloških materialov. Stranke so plastikarne, ki jih je že v Sloveniji več kot 1.500, v Evropi več kot 63.000 in mnoge so že izkazale interes za nov material. V panogi so vodilni, ker združujejo teorijo in dolgoletno prakso njihove ekipe.
 

Poslovni model in kupci

Prihodke trenutno ustvarjajo s 3D tiskom, 3D skeniranjem in brizganjem plastičnih izdelkov ter tako tudi financirajo razvoj nanokompozitnega materiala.
 
Ko bodo pridobili teste uradnih meritev in certifikat, bodo pričeli s prodajo nanokompozitne mešanice, ki se uporablja za proizvodnjo izdelkov, kot tudi z lastno proizvodnjo izdelkov iz novega materiala.
 

Kontaktni podatki

Naslov: NP3 d.o.o., Koroška cesta 53e, 4000 Kranj
Spletna stran: www.np3.si
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana


 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Aleksandar Marković, CEO
Tomaž Krč, design inženir
Investitorji
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
Twitter