Nizkocenovci

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Nizkocenovci.si uporabnikom nizkocenovnih letov omogoča, da enostavno najdejo najboljšo povezavo za njihovo željeno destinacijo in najdejo dan, ko je vozovnica najcenejša. Trenutni iskalniki se osredotočajo predvsem na popotnike, ki natanko vedo, na kateri dan želijo leteti iz domačega letališča. Podjetje Nizkocenovci pa se osredotoča na uporabnike, ki želijo leteti z nizkocenovnimi leti tudi z letališč v tujini in iščejo nanjižjo ceno.
 

Problem in uporabna vrednost

Ljudje ob iskanju nizkocenovnih letov velikokrat sploh ne vedo iz katerega letališča lahko letijo do željene destinacije. Z obstoječimi iskalniki si pri tem ne morejo pomagati, zato pri različnih prevoznikih kot so Ryanair, Easyjet ali Wizzair raziskujejo opcije letov iz bližnjih letališč.

Iskanje jim vzame veliko časa, zato Nizkocenovci delajo na rešitvi, ki bo rešila ta problem in omogočala iskanje na enem mestu. Tistim, ki letijo z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki, bodo omogočili, da enostavno najdejo najboljšo povezavo za njihovo željeno destinacijo in najdejo dan, ko je vozovnica najcenejša.
 

Konkurenčna prednost

Trenutni iskalniki se osredotočajo predvsem na glavnino ljudi, na tiste, ki že vedo, na kateri dan potujejo, ter želijo leteti iz domačega letališča. Njim tudi prilagajajo možnosti iskanja na spletnih straneh. Nizkocenovci pa se osredotočajo na tiste, ki želijo leteti z nizkocenovnimi prevozniki ter so se pripravljeni odpeljati tudi na letališče v tujino.
 

Poslovni model in kupci

Za generiranje prihodkov bodo pobirali provizijo pri prodaji letalskih kart. Trenutno vključujejo več kot 80 letalskih družb in več kot 10.000 povezav po vsem svetu.

 

Zmagovalci tekmovanja Start:up leta 2016

 
 

Kontaktni podatki   

Naslov: Nizkocenovci d.o.o., Tehnološki park 20, 1000 Ljubljana
Spletna stran: www.nizkocenovci.si
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana
 


 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Matej Gaser, CEO
Aljaž Božič, CTO
Investitorji
Branko Drobnak
Borut Rismal
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook