Internacionalni šport

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Šport na klik oz. 1click2sport je socialno omrežje z bazo ponudnikov športa in rekreacije, katerim pomaga do novih strank ter jim s svojo platformo avtomatizira 40 % ročnih administrativnih opravil. Uporabnikom zagotavlja možnost dostopanja 24/7, nenehen vpogled v razpoložljive termine, on-line prijavo ter brezplačno članarino. Rešitev razvija start-up podjetje Internacionalni šport.
 

Problem in uporabna vrednost

Športni ponudniki veliko časa in denarja porabijo za urejanje administracije, povezane s strankami, hkrati pa morajo voditi posel in skrbeti za pridobivanje novih strank.  
 
Težavna je predvem ročna administracija z veliko možnostjo napak pri vnosu, preobremenjenosti in nedosegljivost administrativnega kadra ter sistem, ki ne privablja novih strank.
 
Podjetje Internacionalni šport je tako razvilo sistem, ki avtomatizira rutinska opravila - vpis novih strank, plačila, nakupi kart, prijave in odjave, opomniki za plačila in obveščanje strank o spremembah ali odpovedih.
 

Konkurenčna prednost

Na trgu obstaja veliko programov in strategij, kako voditi administracijo. Od lista in svinčnika, do google spreadsheets ali excela, pa tudi cele vrste plačljivih programov.
 
Prednost pred konkurenco in za uporabnike sistem 1click2sport dosega z možnostjo dostopanja 24/7, nenehim vpogledom v razpoložljive termine, on-line oddajo prijave ter dejstvom, da jim zanj ni treba plačevati vpisnine oz. članarine.  
 
Ponudnikom pa zmanjša obsega ročnega dela, odpravi napake pri vnosu podatkov in vpeljava sistema je brezplačna. Hkrati jim kot socialno omrežje aktivno pomaga pri iskanju novih strank in vpeljevanju ter predstavljanju nove ponudbe.
 

Poslovni model in kupci

Prihodke bo podjetje ustvarjalo s provizijo od vsakeg obiskovalca posamezne športne storitve, ki rezervira termin prek njihovega sistema. Ciljni kupci so mladi med 19 in 35 let na trgu EU, kar predstavlja okoli 49 mio ljudi, ki enkrat ali dvakrat tedensko obiskujejo športne aktivnosti.
 

Kontaktni podatki  

Naslov: Internacionalni šport, d.o.o., Soteska pri Moravčah 11, 1251 Moravče
Pisarna: Tehnološki park 22a, 1000 Ljubljana
Spletna stran: https://www.1click2sport.com/sportnaklik/
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana
 


 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Jure Cerar, CEO
Anja Avdagić
Aleksandar Taskov
Nejc Bizjak
Rok Motaln
Investitorji
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook