EFORMA

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Podjetje Eforma razvija spletni portal Moj Mojster, namenjen iskanju izvajalcev za prenovo in gradnjo stanovanj ter drugih objektov. Na enem samem mestu lahko posamezniki vodijo komunikacijo, primerjajo ponudbe in oddajo naročilo najboljšemu izvajalcu na podlagi zbranih mnenj, bonitet in referenčnih projektov.
 

Problem in uporabna vrednost

MojMojster prihrani do 30% časa pri organizaciji prenove ali gradnje za zasebnike, podjetja in institucije. V sistemu so namreč agregirani vsi ključni podatki o najkakovostnejših izvajalcih v Sloveniji, prek njega pa poteka tudi vsa komunikacija.

Naročnikom manjših in velikih gradbenih projektov sistem MojMojster s pomočjo brezplačnih orodij na spletu in z mrežo zanesljivih izvajalcev omogoča enostavno pripravo povpraševanja, popisa del ter s tem hitro pridobivanje in primerjavo ponudb skupaj z referencami izvajalcev.
Glavni cilj za naročnika projekta je pocenitev, pospešitev in zmanjšanje tveganja pri izvedbi. Izvajalcem in obrtnikom pa omogoča učinkovito pridobivanje posla, cenovno ugodno samostojno predstavitev na spletu z referencami in oceno, pregled nad trgom gradbenih projektov, enostavno pisanje ponudb ter povezovanje s partnerji.
 
 
Spletni sistem MojMojster izvajalce inovativno povezuje v dinamično celoto, ki tako lahko konkurirajo tudi večjim gradbenim podjetjem. Mojmojster je v samo nekaj mesecih zgradil mrežo več kot 100 partnerjev, ki se hitro širi. Za inovativno informacijsko rešitev se je že pokazalo zanimanje tudi v tujini, kjer se s potencialnimi partnerji dogovarjajo za preizkusni zagon sistema na Nizozozemskem, Poljskem in v Avstraliji, saj bi mlado podjetje rado postalo uspešna mednarodna mreža za organizacijo gradnje.
 

Konkurenčna prednost

Še pred kratkim je gradila in prenavljala starejša generacija, ki je v 90% izvajalce iskala na podlagi priporočil in ”ročno” organizirala gradnjo. Z informacijskimi tehnologijami je postal dostop do informacij enostavnejši. Imeniki, portali in forumi so dostopni viri podatkov o izvajalcih, vendar niso centralizirani, preverjeni in ažurirani. Ekipa MojMojster že dve leti zbira in posodablja podatke ter 1.400 sodelujočih podjetij povezujejo v celovit sistem, kjer lahko uporabniki poleg splošnega informiranja tudi najamejo izvajalca in ocenijo njegovo delo.
 

Poslovni model in kupci

Oblikovane imajo pakete z različnimi možnostmi dostopa do podatkov in funkcionalnosti. Brezplačni paket zajema 5 povpraševanj mesečno do prve realizacije, nadaljnji paketi pa gredo do 490 EUR na leto, saj poleg neomejenega števila povpraševanj omogočajo tudi objavo člankov in akcij. Z večjimi oglaševalskimi partnerji pa se individualno dogovarjajo za obliko in strošek sodelovanja.
 

Kontaktni podatki  

Naslov: EFORMA d.o.o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor
Spletna stran: www.mojmojster.net
Članstvo v SIO: Tovarna podjemov Maribor 
 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Martin Pelcl, CEO
Gregor Černelč, marketing
Matic Šerc, vodja razvoja
Selvedin Mujagić, marketing
Jure Škorc, razvoj
Investitorji
Gregor Pipan
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn